Serbia

KRILI SE U KAMIONIMA: Srpski carinici u jednom danu otkrili 45 ilegalnih migranta!

Takvi slučajevi su svakodnevni, a samo 17. juna 2020. godine 45 migranta osujećeno je u tome.

Toga dana je na prelazu Preševo i na robno-carinskom terminalu JP Aerodromi Srbije u Nišu otkriveno 20 migranata iz Avganistana.

Iako su se na kamionima nalazile carinske plombe Severne Makedonije, koje nisu bile oštećene, u tri od četiri kamiona, koji su za uvoznika u Nišu prevozili koturove metalne žice iz Grčke, prilikom kontrole na pomenutom terminalu, pronađeni su "ilegalci" - ukupno 13 mlađih Avganistanaca.

foto: Carina

Istog dana su na prelazu Preševo carinici su u saradnji sa policijom u kamionu natovarenom lubenicama pronašli sedam migranata iz Avganistana."Slepi putnici" su pronađeni prilikom detaljnog pregleda za koji je izdvojen kamion leskovačkih registarskih oznaka, koji je prevozio sveže lubenice iz Grčke ka Leskovcu. Da se u tovarnom delu kriju ljudi carinici su posumnjali kada je multigasnim detektorom u prikolici izmerena povećana koncentracija ugljen-dioksida.

foto: Carina

Zahvaljujući mobilnom skeneru na izlaznoj strani prelaza Horgoš 14 migranata je tog istog dana osujećeno u pokušaju ilegalnog prelaska granice. Nakon što su analizom slike sa skenera uočili odstupanja, carinici su među robom u čak pet kamiona, čije su krajnje odredište bile zapadnoevropske zemlje Francuska, Velika Britanija, Nemačka, kao i Češka i Poljska, pronašli sakrivene ljude. Migranti su se krili među konzerviranim graškom, kvascem, priborom za ribolov, antenama za mobilnu telefoniju i raznom drugom robom.

foto: Carina

Na prelazu Batrovci gde takođe postoji kontrola mobilnim skenerom, u dva kamiona, jednom makedonskom i jednom domaćem, koji su prevozili robu ka Hrvatskoj, otkriveno je devet migranata iz Avganistana, dok su na prelazu Šid carinici pronašli dvojicu mladića iz Avganistana među biciklima iz Bugarske namenjenim hrvatskom tržištu. Nakon otkrivanja migrante u dalju nadležnost preuzima policija.

(Kurir.rs)

Football news:

This is the best Milan in years: superkambekom with Juve (3 goals in 5 minutes!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: I am the President, player and coach! If I had been in Milan since the start of the season, we would have taken the scudetto
Sarri on the defeat by Milan: we played first-class football for 60 minutes. Then-turbidity
Pioli on the victory over Juve: Milan became a team. We can play even better
Pioli beat Juventus for the first time as a coach
Vardy has scored 10 goals for Arsenal in Premier League matches. Only Rooney has more
Ronaldo scores or gives an assist in 17 consecutive Serie A matches, where he scored 25 (21+4) points