Serbia

Кривокапић: Нисам ни просрпски ни проруски, ја сам процрногорски оријентисан

ПОДГОРИЦА – Лидер коалиције „За будућност Црне Горе” Здравко Кривокапић изјавио је вечерас да поједини медији непотребно „спинују и да он није ни просрпски, ни проруски оријентисан, већ процрногорски, као и да је време шума, о којима прича председник Црне Горе Мило Ђукановић, одавно прошло.

Кривокапић је у интервјуу за сарајевску телевизију „Фејс”, на питање да прокоментарише изјаву Ђукановића за ту телевизију да ће Црну Гору бранити свим средствима, „ако треба и из шуме”, рекао да је време шума било 40-их година прошлог века, и „да никоме нормалном не пада на памет да се у Црној Гори враћа у шуме и да из шума решава проблеме који су заједнички”.

„Нисам ни проруски, ни просрбијански. Ја сам процрногорски, моја традиција битисања на овим просторима везују моје породице до данашњег дана за овај простор”, рекао је Кривокапић.

На овим просторима се и данас намеће да је најважније национално питање, рекао је Кривокапић и додао да у овом тренутку није битно како се он изјашњава, иако је, како истиче, „то рекао неколико пута”.

Он наводи да га победа опозиције на парламентарним изборима није затекла, али да многе јесте.

„Мој први излазак пред медије је био 'режим је пао' и упорно сам инсистирао на изузетној излазности коју су грађани схватили као меру потребног одзива да би напокон све оно што је ова власт чинила, преко ноћи променили”, рекао је Кривокапић са саравеску телевизију „Фејс”, преноси Танјуг.

Кривокапић је рекао да има изузетну сарадњу са лидерима две коалиције, са којима, како каже, прича о будућности.

Додао је да је један сат након избора имао информације „да се спрема прича да ће славље које се припрема, а које нико није организовао, бити такво да ће највише застава бити из Русије и Србије”.

„Био сам зачуђен. Схватио сам да се припрема сценарио на који мора јасно да се одговори, да ми имамо став који ће кроз три коалициона партнера да буде такав да искажемо да не учествујемо у томе, а друго, да ће наш однос према будућем деловању према Западу бити потпуно исти”, казао је Кривокапић.

На питање да ли ће инсистирати да Мило Ђукановић поднесе оставку на место председника Црне Горе, казао да неће инсистирати ни на чему, „осим што је природна мера потреба грађана Црне Горе”.

„Ђукановић је победио на тим изборима, као и на овим изборима, знамо да је то одраз политичке корупције, која је толико изражена и толико је чињеница које говоре о томе. Ова кампања је била врло специфична и тихо одрађена од ДПС... Није мера председника или премијера да буде човек који ће да заступа 54 одсто грађана, он мора да заступа 100 одсто грађана, без обзира што то можда није у интересу његове партије”, рекао Кривокапић.

Казао је и да са председником Србије Александром Вучићем „нема никакве релације”.

„Вучић током свог овог временског периода до дана данашњег ме није контактирао. Никада нисмо били у контакту, знам га са медија, другачији контакт нисмо имали. Није звао ни да честита. Знам да сам предводио ову коалицију и да нико из региона није честитао”, рекао је Кривокапић.

Казао је да му ни члан Председништва БиХ Милорад Додик није честитао победу на парламентарним изборима.

„Мислим да је ова победа доказ да ми заборавимо та инсистирања на националним призвуцима и мерама које нас сукобљавају. Треба да тражимо путеве сарадње. ДПС нити је до сада била демократска, нити је била социјалистичка. То је била диктаторска партија, она је имала само фини призвук, имала је призвук наставка социјалних елемената, а највећа социјална неправда у региону изражена је у Црној Гори”, нагласио је Кривокапић.

Football news:

Hans-Dieter flick: I Hope Alaba will sign a contract with Bayern. Our club is one of the best in the world
Diego Maradona: Messi gave Barca everything, brought them to the top. He was not treated the way he deserved
Federico Chiesa: I hope to leave my mark in Juve. We will achieve great results
The Coach Of Benfica: I don't want us to look like the current Barcelona, it has nothing
Guardiola on returning to Barca: I'm happy at Manchester City. I hope to stay here
Fabinho will not play with West ham due to injury
Ronald Koeman: Maradona was the best in his time. Now the best Messi