Serbia

KRSTAJIĆ POSLE PORAZA: Svesno smo odmarali najiskusnije, sve je rešio jeftin gol (KURIR TV)

Od specijalnih izveštača Kurira iz Graca, Dejana Petkovića i Dejana Ignjatovića

"Sigurno da smo svesno rešili da odmorimo neke igrače, koji su igrali mnogo u sezoni. Da li smo šansu mlađima, bilo je mnogo dobrih i loših stvari. Na početku smo priprema i sigurno da ovaj poraz boli bez obzira na to što smo rekli da mnas rezultat ne zanima. Primiliu smo taj jeftin gol, ali moglo je biti i drugačije. Šta je tu je, idemo dalje", rekao je Krstajić.

On je ponovio da ne zamera nikome ništa. 

"Ne zamera nikom ništa.Trebalo je da igramo brži pas, da budemo sigurniji u fazi odbrane. Moramo biti bolji u budućnosti.Moramo još bolje da se krećemo u fazi napada i da imamo bolju kontrolu lopte. Probaćemo da popravimo, da napravimo dobru analizu."

Selektor je zatim podvukao: 

"Mi nismo ništa eksperimentisali, imamo taj fond igrača koji imamo. Mladih i iskusnijih igrača. Činjenica je da mladi imaju potencijal. Sa ovim iskustvom, normalno je da će doći do bolje forme.Možda je poraz bolan, ali pokazuje uojoj smo fazi trenutno. Ne slažem se, igrači su maksimalno ozbiljno prišli ovoj utakmici, kao i pred svaki treneing. Ne mogu da zamerim na motivaciji, ali jeste prijateljski, falilo takmičarskog naboja. Ali kad pogledamo za desetak dana je prva utakmica protiv Kostarike." 

Krstajić se ponovo vratio na sastav tima. 


"Normalno je da igrači koji su prvu nedelju na pripremema ulaze teško na pripreme. Svi su u redu, svi ostaju. Moglo je i bolje, tek smo sedam dana na pripremama, ali kad počnu tri-četiri klinca normalno je da prave pogrešne pasove, ne mogu ništa da im zamerim. treba da nastave da rade, sgurno dolazi bolje vreme za njih. Naša ideja je da proširimo repertoar igrača koji će biti dostupan na prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu, a i da isprobamo i utvrdimo neke kombinacije unutar tima.


Selektor Čilea Reinaldo Rueda bio je zadovoljan pobedom protiv "jedne evropske ekipe".

"Velika je stvar pobediti jednu ovakvu ekipu, ekipu koja igra na Svetskom prvenstvu. Ovo je rival iz elite, ovu ekipu čine igrači iz Premijer lige, Primere, Serije A", rekao je Rueda i dodao:


"Srbija će biti vrlo teška i ima kompaktne linije. Biće teško, ali Brazil je definitivno favorit."

Kurir sport 

Foto: STARSPORT©

Football news:

Mikel Arteta: getting Arsenal into the Champions League seemed impossible a few weeks ago
Бав Bayern won the gold double in Germany for the 13th time
Neuer provided an assist in the German Cup final with Bayer
Sarri about 4:1 with Torino: Juve had a false sense of security after a couple of goals
Cristiano Ronaldo: I needed to score from a free kick to regain my confidence
After football, Buffon will return to school. He once faced prison for a false diploma
Ronaldo scored the first goal for Juventus from a free kick. There were 43 attempts