Serbia

Мађарски политичар дао оставку у ЕП и странци после секси журке у Бриселу

Политичар владајуће мађарске странке Фидес Јожеф Шајер поднео је оставку на место посланика у Европском парламенту након што је обелодањено више детаља о забрањеној кућној забави којој је присуствовао прошлог петка у Бриселу.

Мађарски политичар, који је напустио и странку, рекао је да је оставку поднео из моралних разлога, као и да му је жао што је прекршио епидемиолошке мере у Белгији, преноси Ројтерс.

Шајер је јуче признао да је прошлог петка био присутан на једној геј забави у Бриселу када је полиција упала због кршења епидемиолошких мера.

Мађарски премијер Виктор Орбан је за локални дневни лист рекао да су Шајерови поступци "неодбрањиви".

Шајер је донео једину исправну одлуку када се извинио и када је поднео оставку на место посланика у Европском парламенту и напустио Фидес, рекао је Орбан.

Шајер је био један од оснивача Фидеса и Орбанов савезник преко 30 година, а инцидент је изазвао скандал у Мађарској.

Белгијска полиција је ухапсила око 20 људи који су присуствовали забави, укључујући и Шајера, (59).

Полиција је такође саопштила да су у његовом ранцу пронађени наркотици, али је Шајер негирао да користи наркотике и понудио да буде тестиран на лицу места, што су полицијски службеници одбили, пренео је Ројтерс.

Организатор забаве тврди да је било присутно око 30 људи, много мање од стотинак колико је уобичајено. Он тврди да му нико од присутних није био познат, као и да је Шајера препознао накнадно.

Football news:

Berbatov on Bale: He will be returned to Real Madrid if he does not start to show the level that Mourinho expects
Pogba's time at Manchester United is running out again. The club did not buy a top player, but a beautiful story for social networks, Paul lost the battle for influence to Brun
Roma made an extra substitution in the Italian Cup match. The club faces a technical defeat
The Premier League is investigating the transfer of Snodgrass to West Brom. West Ham banned him from playing against them at the sale
Football has broken into Fortnite. The game will host the Pele Cup, add the uniforms of Man City, Juventus and Milan, and a legendary celebration
Shalimov about Miranchuk: Atalanta is an ideal team for him. Don't go anywhere
Agent about Wendel in Zenit: A risky deal, may not be justified