Serbia

MADLEN OLBRAJT PONOVO NAJSTRAŠNIJE VREĐA I PRETI! Džo Bajden je bombardovao Srbiju, svaka mu čast! On će poništiti Trampov dogovor sa Srbima

Džo Bajden je bombardovao Srbiju zbog posvećenosti miru na Kosovu, on je vodio uspešnu "NATO kampanju", zbog čega će već sledeće nedelje, čim pobedi na izborima, poništiti neuspešan dogovor Donalda Trampa sa Srbijom i Kosovom!

Ova opasna, preteća poruka stiže od Madlen Olbrajt, bivše državne sekretarke SAD, koja ističe da je lažna država Kosovo "test demokratije" za ceo svet!?! Olbrajtova najavljuje da će Bajden, ako pobedi na izborima za predsednika Amerike, odmah poništiti svaki dogovor koji je Tramp postigao sa liderima Beograda i Prištine!?!

'Patriote su za Albance'

Olbrajtova naglašava da veće angažovanje albansko-američke zajednice može pomoći u "izgradnji mira i prosperiteta za sve".
- Cilj je bio 1998-1999. ujediniti svet oko demokratskih principa i posvećenosti miru. Kampanja koju je vodio Bil Klinton bila je uspešna. Džo Bajden je mobilisao zemlje u NATO bombardovanju Srbije, članovi Kongresa predvođeni Eliotom Engelom (albanski lobista) pokazali su veliku posvećenost... Sada je vreme da se već sledeće sedmice ponovo uspostavi posvećenost nakon četiri godine neuspeha i pristupa Trampove administracije Kosovu i Srbiji. Kosovo i dalje ostaje test za demokratiju, ali uz veliko zalaganje prijatelja u Kongresu i albansko-američke zajednice, oni mogu pomoći u izgradnji mira i prosperiteta za sve. Američke patriote su pravi prijatelji Albanaca - poručila je Olbrajtova, koja je učestvovala na onlajn okruglom stolu o budućnosti Kosova kojim je predsedavao upravo Eliot Engel.

Reuters

Džo Bajden

Komentarišući ove navode, politikolog Jelena Vukoičić kaže da Olbrajtova, osim političkog stava, ima i lični animozitet prema Srbiji i srpskom narodu u celini.

- Njeno opsesivno ponašanje i izjave trebalo bi posmatrati upravo i u tom kontekstu. Nesporno je, međutim, da je Demokratska stranka SAD stvorila kvazidržavu Kosovo i da su u to bili uključeni i neki još uvek aktuelni zvaničnici, pa i predsednički kandidat Bajden. Za Srbiju je pobeda demokrata sasvim sigurno gora vest od pobede republikanaca na predstojećim izborima u SAD. Ali, u situaciji kada se Amerika suočava sa nizom unutrašnjih i spoljnih političkih i ekonomskih izazova, Kosovo joj svakako neće biti prioritet, bez obzira na to ko se našao na poziciji novog američkog predsednika - uverena je Vukoičićeva.

Albanski lobista

Politički analitičar Mišel Zubenica, izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku, ocenjuje da je ovakva izjava Olbrajtove sasvim očekivana.

- Ovo je očekivana reakcija Olbrajtove s obzirom na to da je bila u administraciji Bila Klintona. Uostalom, ona i pripada krugu albanskih lobista u američkoj politici - zaključuje Zubenica.
 

'Srbi za Trampa 2020' ugostili senatora Džonsona i Grenela

Organizacija "Srbi za Trampa 2020" održala je još jedan izborni miting u Viskonsinu, na kome su učestvovali senator Ron Džonson i izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel.
Dvojica zvaničnika su istakla značaj postignutog sporazuma u Vašingtonu 4. septembra. Džonson je istakao i značaj srpske zajednica, koja u ključnim državama kao što je Viskonsin može imati uticaj na ishod predstojećih izbora, dok je Grenel ponovio koliko je Trampova administracija upućena na konstruktivno ekonomsko pitanje i na rešavanje problema kroz diplomatiju.

Football news:

Deeney on Cavani: he didn't mean to offend, but a three-match suspension and training will be enough
Raul Jimenez suffered a fractured skull. Wolverhampton forward operated
Yuri Rozanov became a commentator, bypassing the age limit. Before that, he won the channel One competition, but instead of going to Euro 1996, he got a TV
Van de Beek on injured ankle photo: Welcome to the Premier League 🤪 💪
Mourinho again closed out the top match with quality. Sissoko is a key element of Tottenham's reliability
Instagram instagram post: Cavani can be banned for 3 matches for saying Negrito
Roy Keane: Tottenham's Players are not good enough to take the title