Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Медији: Словенија појачала полицијску контролу границе са Хрватском

ЉУБЉАНА – Словеначка полиција пооштрила је контролу прелаза дуж границе са Хрватском, због појачаног броја илегалних прелазака.

Како преноси словеначка Н1 тв, одмах иза граничних прелаза постављене су полицијске патроле које заустављају возила која улазе у Словенију.

„Полиција је од данас прешла на измењени режим рада у контроли државне границе са Хрватском. Због повећаног броја илегалних прелазака границе, мобилним патролама које делују у унутрашњости земље и спроводе такозване компензационе мере од приступања Хрватске Шенгену придружиле су се и патроле које врше појачане контроле у близини некадашњих граничних прелаза”, пренела је словеначка Н1 тв, позивајући се на незванична сазнања.

Словеначки портал 24ур пише да су патроле стациониране на територији ПУ Ново место у Ригонцу код железничког надвожњака, Трновцу код Метлике и Калину код Обрежја.

Иза граничног прелаза Обрежје полиција врши и осматрачку службу. На подручју Полицијске управе Копар стациониране су патроле у Ракитовцу, Подгорју и Сочерги.

Додају да Влада о појачаним контролама на граници није донела одлуку, већ да је то одлука МУП.

Министар унутрашњих послова Боштјан Поклукар, који је, када се ситуација погоршала, најпре поручио мештанима Ригонца да ће ограда на граници остати на њиховом подручју, касније је рекао да је ограда на јужној граници уклоњена.

Иначе, словеначка полиција од почетка године до краја августа обрадила је 36.137 илегалних прелазака државне границе између Словеније и Хрватске. У истом периоду прошле године обрађен је 13.601 неовлашћени улазак, преноси Танјуг.