Serbia

MIHAJLOVIĆEVA PORUČILA JEREMIĆU: Ne bira se vlast u Briselu, nego u Srbiji

Članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović poručila je danas predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću da vlast u Srbiji određuju građani na izborima i ocenila da on nastavlja sa starim običajem da govori loše o zemlji u inostranstvu.

Jeremić je ranije danas pozvao institucije EU da prioritetno obavežu vlast Aleksandra Vučića na sveobuhvatne pregovore sa srpskom opozicijom pod okriljem EU i naveo da bi cilj tih pregovora bio uspostavljanje detaljnih i merljivih uslova za istinski slobodne i fer izbore, koji bi trebalo da budu održani što pre.

Mihajlović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima navodi da Jeremić, umesto da izađe sa politikom koju bi ponudio građanima, nastavlja sa starom praksom da govori loše o Srbiji u inostranstvu kad god mu se ukaže prilika.

"Ali, problem za Jeremića je što vlast u Srbiji određuju građani Srbije na biralištima, a Jeremića na izborima nema jer je unapred odustao od borbe za glasove građana. Istina, videli smo i da Jeremić ne prolazi kod građana bolje ni na ulici, onda kad pokuša da im se približi i pridruži”, navodi Mihajlovićeva.

Osvrćući se na Jeremićeve kritike na račun pregovora o Kosovu, Mihajlović naglašava da su u najmanju ruku licemerne jer je upravo mišljenje Međunarodnog suda pravde koje je on inicirao učinilo poziciju Srbije na Kosovu i Metohiji daleko nepovoljnijom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Football news:

Willian is impressed with Arteta's desire to sign him to Arsenal, but has not yet decided where he will go
Adebayor on Ronaldo: real know what they lost by letting him go. These players appear once every 200 years
At 3 o'clock in the morning, Vasya wrote: Elvin, this is pathetic, monstrous. I am wildly disappointed. Kerimov on criticism from Utkin
Zidane is the best club coach in the world. He beat Klopp and Guardiola (L'équipe)
Manchester United presented their home form for the 2020/21 season
Kolo Toure: Van Dijk is an incredible player, but playing one - on – one is his weakness
Lewandowski on his favorite coach: Klopp. He has like two faces – for the players, he is like a father and a coach