Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Milan Radoičić priznao: Bio sam Banjskoj, sve sam organizovao

Kosovo

Milan Radoičić priznao: Bio sam Banjskoj, sve sam organizovao 2
Milan Radoičić priznao: Bio sam Banjskoj, sve sam organizovao 2

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

29. 9. 2023. / 14.18

On je preuzeo na sebe celokupnu odgovornost za dešavanja u selu Banjska na severu Kosova, navedeno je u izjavi koju je medijima pročitao njegov advokat Goran Petronijević

Milan Radoičić priznao da je u nedelju bio u Banjskoj. On je preuzeo na sebe celokupnu odgovornost za dešavanja u selu Banjska na severu Kosova, navedeno je u izjavi koju je medijima pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

Radoičić je putem punomoćnika advokata Gorana Petronijevića obavestio javnost da je zajedno sa svojim sunarodnicima na severu Kosova 24. septembra došao na sever Kosova u predelu sela Banjska.

"Razlog našeg vraćanje je bio da ohrabrimo srpski narod u pružanju otpora teroru Kurtijevog režima, zaštiti našeg naroda koji je tom teroru svakodnevno izvršen i ostvarenje sna o slobodi mog naroda na severu KiM“, pročitao je Petronijević.

Kaže da je Radoičić obavio sve logističke pripreme "za odbranu našeg naroda od okupatora“, a da čin nije imao nikakve veze sa ranijim političkim aktivnostima, te da nije obaveštavao nikog iz vlasti Republike Srbije, niti lokalne političke strukture sa severa KiM. Napominje da nije imao nikakvu pomoć od njih, jer je već bilo razlika u načinu otpora "Kurtijevom teroru“.

Preuzeo je odgovornost na sve i naveo da podnosi ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja objavio je snimak iz drona tokom policijske akcije u Banjskoj, na kojem se, tvrdi, vidi potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Radoičić podneo ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste.

B.G./N1/Danas

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com