Serbia

MISTERIOZNI TITO IZ SRBIJE MOĆNIJI ČAK I OD EL ČAPA! Najtraženiji narko-bos u Latinskoj Americi i dalje izmiče potrazi DEA!

Titov identitet je nepoznat, kao i njegov lik, ali njegova moć na svetskom nivou, smatra se, prevazilazi onu koju je imao zloglasni El Čapo, šef meksičkog narko-kartela Sinaloa!

Prioritet

Tito je postao jedan od prioriteta DEA. Rođen je u Srbiji, ima između 45 i 50 godina
Policijski agent

Trenirao boksere

Južnoamerički mediji prenose da je Tito dobio nadimak po pokojnom predsedniku Jugoslavije Josipu Brozu. Neki njegovi saradnici su uhapšeni ili ubijeni, ali nijedan ga do sada nije ocinkario.

O njegovom "liku i delu" prvi put je u decembru prošle godine govorio agent Orion Intelihense, policajac specijalne južnoameričke policijske grupe Dirandro, koja zajedno s DEA traga za ovim Srbinom:
- Tito je postao jedan od prioriteta DEA. Rođen je u Srbiji, ima između 45 i 50 godina. Postao je lider u organizaciji prekookeanskog šverca, jer je uspostavio odlične kontakte s vrhom kolumbijskih kartela. Saradnici su mu mahom iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske...

AP/Photo


Iako se o Titu malo zna, iz istrage je ipak procurio poneki detalj iz njegove biografije. Prema pisanju medija, njegov "razvojni put" je bio veoma interesantan - od bokserskog igrača i trenera, preko distributera lekova, do jednog od ključnih igrača za međunarodni transport tona i tona kokaina!


"Srbin je pre deceniju bio trener uspešnih profesionalnih boksera u Srbiji. U često mutnom svetu boksa uspostavio je kontakte sa južnoameričkim dilerima droge. Za kratko vreme počeo je da se bavi lekovima, proizvedenim u Boliviji, Kolumbiji i Peruu, kojima je snabdevao evropsko tržište", navodi se na jednom od portala.


Navodno je na početku svoje kriminalne karijere u Južnu Ameriku slao ljude koji su sklapali i nadgledali poslove umesto njega. Dok je radio sa lekovima, kako se dodaje, Tito je shvatio da je najbolji način da "roba" sa južnoameričkog kontinenta stigne u Evropu preko komercijalnih brodova, kojima je prva stanica luka Antverpen u Belgiji.


Jedan od Titovih ljudi, koji je u Južnu Ameriku poslat radi kontrole pošiljke droge, jeste i Zoran Jakšić (58). On je osuđen u aprilu 2019. na 25 godina zatvora, ali "šefa" nije otkrio. Jakšić je uhapšen godinu dana ranije, u velikoj akciji koju je predvodila pomenuta jedinica Dirandro, kada je iz Perua sa lažnim dokumentima pokušao da pređe u Ekvador.

AP PHOTO


Titov čovek bio je i bokser David Cufaj, koji je 2017. uhapšen kada su zaplenjene dve tone kokaina, vredne 800 miliona evra. Ubrzo je pušten da se brani sa slobode, a tu mogućnost dobio je na osnovu rodbinskih veza koje navodno ima u Peruu, ali i bankovnih transakcija i akreditacije za rad u jednoj rudarskoj kompaniji. Nije prošlo mnogo, a Cufaj je nestao bez traga.


Poreklo iz Sarajeva?
Rame uz rame sa Cufajem poslovao je i Smail Šikalo, koji je takođe uhapšen zbog kokaina. Peruanski mediji o njemu su pisali kao o velikom igraču koji ima značajnu ulogu u transportu kokaina u Evropu. Zanimljivo je da su obojica odrasli u istoj ulici u Sarajevu i da su, baš kao i Tito, godinama zajedno trenirali boks.
Jedna od skorašnjih zaplena kokaina koja se dovodila u vezu sa Titom dogodila se sredinom prošle godine u Pijuri u Peruu. U policijskim evidencijama navedeno je da je Titov saučesnik u švercu bio poznati automobilista Fernando de Olazabal, za kog se sumnja da se skriva u SAD. 

El Čapo osuđen na doživotni zatvor

Meksički narko-bos Hoakin Gusman (65), zvani El Čapo (na španskom "kratki", zbog niskog rasta), osuđen je prošlog leta u Njujorku na doživotnu kaznu i na još 30 godina zatvora po optužnici za trgovinu narkoticima, ubistva, otmice i druga krivična dela! El Čapo je 2003. godine postao vođa narko-kartela Sinaloa, posle hapšenja njegovog rivala Osijela Kardenasa, koji je upravljao Zalivskim kartelom. Do februara 2014. važio je za "najmoćnijeg trgovca drogom na svetu", kako su ga nazivali zvaničnici američkog ministarstva finansija.

U pojedinim krugovima smatra se da je El Čapo premašio uticaj koji je imao kolumbijski narko-bos Pablo Eskobar i da je dostigao uticaj koji je pre Drugog svetskog rata imao američki gangster Al Kapone. Uhapšen je konačno u januaru 2016. u Meksiku i izručen u SAD godinu dana kasnije. Pre toga, u dva navrata je uspeo da pobegne iz strogo čuvanog meksičkog zatvora. Prvi put 2001. tako što su ga izneli u korpi za prljav veš, a drugi put kada su njegovi saradnici iz kartela iskopali do njega kilometar i po tunela!

Football news:

Nacional is not happy with the appearance of the Ronaldo Academy in sporting. The Academy of the club from Madeira is also named after the Portuguese
Liverpool did not find money for Werner, and then bought Jota for almost the same amount. And there is no contradiction at all
Ole Gunnar Solskjaer: Manchester United need 4-5 games to get going
Roma were awarded a technical defeat in the match against Verona. The club wrongly stated Diawara
Italian sports Minister: we will do everything To make the stadiums open again, from October 8
Morata will receive 7.5 million euros a year in See. He took a pay cut for a move
Liverpool made a request for Dembele's loan in June. The Frenchman decided to stay at Barca