Serbia

MOJ SIN NIKADA VIŠE NEĆE IGRATI ZA ZVEZDU! Čović o Filipu, A licenci, pojačanjima, početku nove sezone...

- Bajernu i Avselu ističe dvogodišnji, mislim da postoji prostor za ozbiljan razgovor. Bilo je ranije razgovora i meni je žao što smo ispustili šansu kada je Beograd, uz ozbiljnost Zvezde i ulogu države, dobio završnicu Fajnal-fora Evrolige. Procene su međutim bile drugačije - rekao je Čović i dodao:

ODŽO NIJE SMEO DA TRENIRA, VELIKI RIVAL MU PONUDIO DUPLO VIŠE NOVCA! Čović progovorio o "ucenama" i "vrbovanju" preminulog košarkaša!

- Mislim da bi bilo lakše kada bi srpska liga imala direktnu prohodnost prema Evroligi i Evrokupu. Naš rivalitet sa gradskim rivalom predstavlja kočnicu i za jedne i za druge. Mi imamo bitku i u ABA ligi jer takmičenje nema zagarantovano mesto.

Starsportphoto

Prvi čovek crveno-belih priznaje da je klub neporekidno u razgovorima sa čelnicima Evrolige oko dobijanja A licence.

- Mi to nismo ni prekidali da radimo, radimo neprekidno. Ako smo partneri, a jesmo, to partnerstvo mora da raste. Morate da se dokazujete. Zvezda se dokazala, samo da ne bude kao sa Evropskom Unijom kada Srbija treba da uđe. Ne mogu da isključim i političlke faktore, mada ih u Evroligi stvarno nisam primetio. Imamo potpuno iskren odnos i kada radimo dobre stvari i kada grešimo. Videćemo da li ćemo uspeti - kaže Čović.

Starsportphoto

Takođe, istakao je da njegov sin Filip više neće u karijeri nositi dres crveno-belih.

- Filip više nikada neće igrati za Zvezdu. Moja porodica je prošla kroz svakakve probleme, trpeli smo vređanja, a niko nije reagovao. Nismo džak za udaranje. Moj sin ništa nije dobio što nije zaslužio - kazao je predsednik Zvezde.

Crvena zvezda je angažovala ozbiljna pojačanja, da li su Obradoviću ispunjene sve želje?

- Sve ono što je Saša tražio, zasad je dobio. Verujem da će biti još nešto, sve zavisi od trenera. Ja sam svojevremeno dao izjavu da treba da kupujemo domaće, tu sam mislio i mlade domaće igrače, obezbedili smo osam potpisa mladih igrača, a trojicu smo ’skinuli’ Barseloni ispred nosa. Na 15 igrača imamo pet stranaca, što nije mnogo. Zagovornik sam ideje da imamo ceo tim domaćih igrača, ali to nažalost nije moguće u ovom trenutku. Imali smo mnogo stranaca prošle sezone, nismo pogodili s nekima, bilo je grešaka i to treba priznati.

Starsportphoto

Da li je realno da Evroliga startuje od 1. oktobra?

- Drugi talas je jači od prvog. Pogledajte samo uporednu statistiku dva talasa samo kod nas, tako je i u Evropi. Pogledajte šta se dešava u svim zemljama gde treba da igramo utakmice. Evroliga je donela odluku da 1. oktobra počne sezona i vrlo su bili uverljivi. Ono što smo mi čuli jeste da se razmišlja o alternativama. Prva je model sličan NBA ligi, ali ako bude finansijskih sredstava za tako nešto, a druga je neka vrsta turnira, ali o tome će se pričati naknadno, dok se vidi šta će biti u avgustu i septembru.

Ali...

Starsportphoto

- Zvezda od utorka kreće na pripreme na Kopaonik. Mi ćemo se pripremati kao da će sezona početi 1. oktobra, jer prosto moramo da živimo i radimo uprkos pandemiji. Klasičan način putovanja, bar kako je Crvena zvezda putovala, jer mi nismo dosad nikada imali nikakvu privilegiju u smislu čartera, neće biti. Svaki čarter smo dosad plaćali iz naših sredstava. Putovanja će verovatno biti svedena na čarter letove, dakle bez spavanja na aerodromima i takvih kombinacija - priča Čović i dodaje:

- Na Kopaoniku ćemo imati poseban blok, izolaciju od ostalih, ali ni to ne garantuje 100 odsto zaštitu. Nisam optimista, ali sam spreman za razne kombinacije, tipa nekog turnira. Ne znam samo kako ćemo tu da uklopimo Jadransku ligu. Mislim da Beograd ima mogućnosti da napravi takav turnir, zajedno sa Valensijom.

Sve to bi moglo da ugrozi odigravanje nacionalnih šampionata...

- Lokalna takmičenja biće ugrožena. Vi već sada imate prvi stepen ugroženosti, jer kako ćemo igrati pripremne utakmice? Ako Evroliga nađe određeni model, mislim da će se i nacionalna prvenstva uklapati, pa možda i po nekom turnir sistemu. Tipa da se Jadranska liga igra u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Podgorici...

Football news:

Lamela has been playing in different boots for several matches. Says, because of problems with the right leg
Mourinho on bale: Happy and professional, but not ready yet. I hope he returns after a break for the national teams
Lukaku caught up with Ronaldo in the list of Serie A scorers, scoring twice against Benevento. Forwards have 3 goals
Schalke was led by former Augsburg coach Baum. Naldo joined his staff
Lukaku scored Benevento in the 28th second. This is Inter's record in Serie A for collecting statistics
Karl-Heinz Rummenigge: Xabi Alonso is an Interesting coach for Bayern. He's a great guy
Van de Beek's agent: Donny is happy at Manchester United. Svart spoke as a mentor and adviser, this is his personal opinion