Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Мојсиловић обишао јединицу Централне логистичке базе

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас једну од јединица Централне логистичке базе у околини Београда намењену за складиштење интендантских средстава и истакао да су стратегијске резерве ВС максимално попуњене.

Генерал Мојсиловић је том приликом сагледао капацитете за складиштење, организацију живота и рада, услове у којима припадници ове јединице реализују задатке и њихову оспособљеност за дужности које обављају, саопштило је Министарство одбране, преноси Танјуг.

По обиласку овог састава, начелник Генералштаба је изразио задовољство условима у којима се чувају економске залихе артикала хране и друга интендантска опрема Војске Србије, као и мерама које се у Централној логистичкој бази предузимају за даље унапређење складишних капацитета.

Начелник Генералштаба је посебно истакао да су, у складу са наређењем председника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, стратегијске резерве Војске Србије максимално попуњене, оцењујући да се тиме обезбеђује сигурност снабдевања у случају поремећаја на тржишту.

Припадницима јединице, који имају важну улогу за функционисање система одбране, иако често нису видљиви као њихове колеге из других састава Војске Србије, генерал Мојсиловић је одао признање на професионалном односу према задацима и посвећености у предузимању свих мера како би се поверена им средства складиштила и чувала у складу са највишим стандардима у овој области, наводи се у саопштењу.