Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Москва: Трудо се извинио свима осим Русима

Канадски премијер Џастин Трудо упутио је извињење свима због обраћања украјинског нацисте у канадском парламенту изузев Русима што је представља отворену русофобију и покушај да се ревидира исход Другог светског рата, рекао је за „Русија 24” шеф делегације Русије за преговоре о контроли наоружања у Бечу Константин Гаврилов.

„Трудо се извинио свима, не знам, убијеним псима током рата, али не и Русима. То је принципијелни став. То је најгори могући цинизам, све се то објашњава отвореном и очигледном русофобијом. Сви они желе да ревидирају резултате Другог светског рата”, навео је он.

Подсетимо, на седници парламента Канаде је у част посете украјинског председника Владимира Зеленског 22. септембра, између осталих, присутан био и 98-годишњи Јарослав Хунка, кога је председавајући Доњег дома парламента уз аплауз представио као „борца за независност Украјине од Руса током Другог светског рата”. Испоставило се да је Хунка бивши припадник добровољачке дивизије „Галиција” СС трупа, у којој су били украјински неонацисти и која не само да се борила против Црвене армије, већ је била позната и по зверствима над Јеврејима, Пољацима, Белорусима и Словацима.

Канадски премијер Џастин Трудо је потом рекао да ни он ни делегација Зеленског нису упознати са позивом у парламент земље и плановима да се ода почаст украјинском СС војнику, којег је пронашао председавајући Доњег дома Ентони Рота.

Рота је касније поднео оставку након скандала у канадском парламенту, преноси Спутњик.