logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

MRAČNA ZAVERA MILA I VATIKANA?! Đukanović otima tri RELIKVIJE S CETINJA da bi ih predao papi?

Nakon usvajanja diskriminatorskog Zakona o slobodi veroispovesti, i narastujućeg bunta vernog naroda u Crnoj Gori, aktuelizovala se i priča o relikvijama koje se nalaze u posedu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Sve su jače glasine, da se ovaj Zakon, odnosi zapravo na njih, odnosno sumnja se da je režim spreman da ih proda.

Naime, 2007, Episkop budimljansko – nikšićki Joanikije, odbio je ponudu američkog ambasadora u Vatikanu Tomasa Patrika Milejdija, da se tri velike svetinje koje se nalaze u Cetinjskom manastiru (ruka Sv. Jovana Krstitelja, čestica Časnog krsta i ikona Presvete Bogorodice Filermose) nađu pod zajedničkim pokroviteljstvom SPC i Katoličke crkve, prenosi portal IN4S.

www.spc.rs

Ikona Bogorodice Filermose

Susret Milejdija sa vladikama SPC opisan je u knjizi istoričara Aleksandra Rakovića ”Srbi i religijski intervencionizam“, u kojoj se između ostalog kaže, da je američki ambasador Milejdi, predložio političku saradnju između pravoslavnih i rimokatolika u Bosni, odnosno Srba i Hrvata, radi kako je kazao sprečavanja nadglasavanja Hrišćana.

Milejdi se sastao sa vladikama SPC, arheipiskopom ohridskim Jovanom, tadašnjim vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem, episkopom lipljanskim Teodosijem, australijsko-novozelandskim Irinejem i vladikom budimljansko-nikšićkim Joanikijem.

printskrin Youtube/IN4S

Taj susret je bio 14. maja 2007, na kojem je vladika Joanikije odbio pomenuti predlog. Da takav predlog nije bio usamnjen, pre par dana je podsetio ruski novinar Baranov, koji je objavio razgovor sa Momirom Bulatovićem, kojem je traženo isto, ali od Malteškog redaa.

Novinar ruske televizije Evgenij Baranov objavio je na svom Fejsbuk profilu dio intervjua sa bivšim predsjednikom Crne Gore Momirom Bulatovićem, rađen 2010. godine. U svom izlaganju Bulatović govori o trenutku svog shvatanja relikvija koje se čuvaju u manastirima Crne Gore, o njihovim duhovnim vrednostima za naš narod, ali i o tome kolike su sume novca „u igri“ kada su one u pitanju.

Bulatović je tada kazao, da mu je u posetu došla visoka delegacija Malteškog reda i ponudila 150 miliona dolara za tri relikvije koje se nalaze u posedu SPC. Kako sam priznaje, to je bio veliki novac, posebno za zemlju pod sankcijama, ali je otišao kod mitropolita Amfilohija da razgovaraju. Tada, kaže Bulatović, shvatio je svoju grešku što je tako i pomislio, ali i njihovu vrednost u svakom pogledu.

Sve o situaciji u Crnoj Gori posle usvajanja sramnog Zakona o slobodi veroispovesti čitajte OVDE.

Themes
ICO