Serbia

Nadal: Nisam se žalio, samo sam rekao kako stvari stoje

Španski teniser Rafael Nadal govorio je o utiscima posle prvog meča na Rolan Garosu.

Photo by Julian Finney/Getty Images

Photo by Julian Finney/Getty Images

Prvo pitanje na koje je Nadal odgovorio bilo je vezano za važnost da se u svetu u kojem trenutno živimo dešavaju sportske manifestacije.

"Ne bih rekao da je bitno, jer u svetu u kojem živimo postoje mnogo bitnije stvari od teniskih turnira, zar ne? Ovo je naš posao. Zahvalni smo ATP turu, Roaln Garosu i US openu i svima koji su se potrudili da se vratimo na Tur. Situacija u svetu je nepredvidiva i teška. Turniri finansijski dosta trpe, tako da je pomalo rizično organizovati turnir u ovim trenucima. Ono što ja mogu da obećam je da ću se pojaviti, da ću dati sve od sebe i pružiti najbolju moguću predstavu ljudima, jer im sport u neku ruku pomaže, ne?", izjavio je Nadal.

Rafa je prethodno govorio o novim uslovima na Rolan Garosu koji mu ne odgovaraju.

"Nisam se žalio. Samo sam govorio kako stvari stoje. Moje mišljenje se nije sada promenilo. Uslovi su isti kao i pre pet dana. Ovo je drugačiji Rolan Garos. Da, igramo na istom mestu, ali uslovi su potpuno drugačiji od prethodnih. Ja ću ostati pozitivan, raditi svoj posao i maksimalno se truditi svakog dana", priča "Bik sa Maljorke".

Photo by Julian Finney/Getty Images

Photo by Julian Finney/Getty Images

Nadal je bio zadovoljan svojom igrom u prvom kolu, te je istakao da je posebno srećan zbog servisa koji ga nije služio u Rimu.

"Idem korak po korak. Danas je bio prvi korak. Sutra, trening. To je sve što radim na ovom turniru. Pokušavam da budem srećan zbog svakog napretka i pokušavam da budem bolji svakog dana".

Poslednje pitanje odnosilo se na popularnost tenisa kada se iz istog povuku on i Rodžer Federer.

"Potrebno je vreme, to je sve. Verovatno i titule i mečevi kakav je Dominik Tim odigrao u finalu (US opena) kako bi postali popularniji, to je to. Ne možete da kreirate velike zvezde, potrebni su vam rezultati. Mislim da nije bilo isto kada sam prvi put igrao finale sa Rodžerom i da igram finale sa njim sada", izjavio je Nadal i nastavio:

"To je proces i to je normalno. Mi smo na Turu više ni ne znam koliko godina i igrali smo mnogo finala. Možda smo Rodžer i ja napravili nešto posebno našim rivalstvo. Mislim da oni moraju da igraju svoju igru i tenis će biti u dobrim rukama. Svetla budućnost je pred nama".

Rafin rival u drugom kolu biće Amerikanac Mekenzi Mekdonald.

Football news:

Messi, Beckham, Robben, Figo and best are among the contenders for the title of best right-winger in history (France Football)
The Valenciennes goalkeeper said the Sochaux player bit him. He replied that he wanted to hit the goalkeeper with his head for racism
Azpilicueta about Kep: Sometimes everything goes against you. To overcome this, you need character
In memory of the beheaded teacher, all matches of the French championship will begin with a minute of silence
Klopp on van Dijk: we will wait for him like A good wife waiting for her husband from prison
Maguire and Cavani did not fly with Manchester United for the match against PSG
Italy is a view in Fortuna. The team plays in the second Bundesliga