Serbia

NAJBOLJI GLUMAC BORIS ISAKOVIĆ, A PUBLIKA NAGRADILA NIŠLIJE! U Zaječaru završeni Dani Zorana Radmilovića!

Na 29. Danima Zorana Radmilovića, preksinoć završenim u Zaječaru, za najboljeg glumca nagrađen je Boris Isaković, najbolja predstava po izboru publike je "1789" Narodnog pozorišta Niš, a nagrada za vizuelni identitet "Krstomir Milovanović" dodeljena je komadu "Ružni, prljavi, zli" Beogradskog dramskog pozorišta.

Žiri je većinom glasova odlučio da nagradu dodeli Isakoviću za ulogu gospodina R. u predstavi "Zašto je poludeo gospodin R.?" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, kako stoji u obrazloženju, zbog načina na koji je efektno oživeo kompleksni lik.

foto: Nemanja Nikolić

- Raznih sam se nagrada u Srbiji nadobijao, a čekao sam da mi se nasmeje ovaj Zoranov brk. Jako sam ponosan. Treba se radovati svakom festivalu u pandemiji, čini mi se da hvatamo poslednji vazduh, da smo priterani do kraja, ne znam koliko će još moći da rade pozorišta. Svaki festival treba slaviti, uopšte igranje predstava - izjavio je Isaković nakon gostovanja u Zaječaru.

Najbolja predstava na Festivalu malih formi jeste "Dr Feler" u izvođenju Dragana Bože Marjanovića. Nagradu publike, prosečnom ocenom 9,24, dobila je predstava "1789" Narodnog pozorišta Niš, autora i reditelja Hadija Kurića. Žiri u istom sastavu doneo je jednoglasnu odluku da nagradu za vizuelni identitet dodeli predstavi "Ružni, prljavi, zli" BDP. - Scenografija Aleksandra Denića i kostimi Bjanke Adžić Ursulov na funkcionalan način otelotvorili su autentičnu atmosferu predstave i izuzetno doprineli osobenoj ekspresivnosti i duhovitosti ostvarenja BDP - stoji u obrazloženju.

foto: Kurir štampano

Festival je završen premijerom predstave Narodnog pozorišta Timočke Krajine "Zoran Radmilović" "Kazabalkan", koju je, po motivima teksta Gorana Stefanovskog, dramaturški obradio i režirao Irfan Mensur.

Kurir/ Foto: Maja Medić

Football news:

Ex-President of Barca Laporta will take part in the new elections
Antonio Cabrini: Maradona would still be alive if he played for Juventus. The love of Naples was strong but unhealthy
Ferguson on Rashford's charity: Fiction for a young man. He should give me some advice
A Preston player who twice touched an opponent's genitals was disqualified for 3 matches for aggressive behavior
Atalanta Director: everything is fine with Miranchuk, there are no symptoms of coronavirus
Kovid mocks the Latvian championship: the team got only 8 people (but still did not finish the match)
Gerard Pique: We all hope that Messi will stay at Barca