Serbia

NAKON ŠTO SU MILITANTI ZAROBILI AERODROM SA RUSKOM VOJNOM OPREMOM Hitan razgovor Putina i Erdogana! Evo o čemu su razgovarali!

Razgovor dvojice lidera usledio je samo nekoliko sati nakon što su snage udružene sa međunarodno priznatom vladom Nacionalnog sporazuma Libije preuzele kontrolu nad vazdušnom bazom jugozapadno od Tripolija i zauzele sistem protivvazdušne odbrane ruskog porekla, montiran na kamionu.

- Predsednici Rusije i Turske izrazili su zabrinutost zbog eskalacije neprijateljstava u Libiji. Saglasni su da je potrebno da se odmah nastavi tprimirje i dijalog zasnovan na rezolucijama Berlinske međunarodne konferencije 19. januara 2020. godine i usvojenim Rezolucijom 2510 Saveta bezbednosti UN - navodi se u saopštenju.

Ovde možete pročitati zvanično saopštenje Kremlja o razgovoru između Putina i Erdogana.

Libija je od 2014. podeljena između zaraćenih frakcija. Libijska nacionalna armija, koju je predvodio general Halifa Haftar, prošle godine je pokrenula vojnu kampanju uz podršku Rusije, Egipta i Ujedinjenih Arapskih Emirata za svrgavanje vlade Nacionalnog sporazuma sa sedištem u Tripoliju.

Turska i Rusija zauzele su se za nastavak mirovnih pregovora u januaru, ali mirovni proces se pogoršao nakon što je prekid vatre više puta kršen i strane pristalice obe zaraćenih strana nastavili su slanje oružja u zemlju.

Football news:

Luis Garcia: Messi shows something new every year. I can easily imagine that he will play until 2025
Klopp on Henderson's injury: I don't know for sure yet, something's wrong with my knee. All we know is that it's not a small thing
Pavlyuchenko is seventh in the ranking of Tottenham's best forwards in the 21st century. Kane is the first (Squawka)
Manchester City made 93.7% of accurate passes in the match against Newcastle. This is an APL record
Ole Gunnar Solskjaer: 16 games unbeaten give confidence, but it is not something that Manchester United should aspire to
Havertz wants to go to Chelsea, he likes the project. Werner persuades him to go
Real Madrid has received almost 250 million euros from sales of Academy students over the past 4 years