Serbia

Не можемо да на сваког грађанина имамо инспектора

СРЕМСКА РАЧА/КУЗМИН - Инспекција и држава су на црни петак радиле свој посао, али не можемо за сваког становника да имамо по једног инспектора, рекла је данас премијерка Ана Брнабић и додала да не жели да све затвори код куће на 14 дана, јер је то бесмислено.

„Како да спречимо да људи радним данима изађу из куће и оду у тржни центар. .Осим да уведемо 24 часовну забрану кретања на 7,10, 14 дана. Мислим да ћемо се сложити да је то у потпуности бесмислено”, рекла је она. Додала је да су инспекције биле на терену и да је написан велики број казни али да се не може имати један инспектор за сваког грађанина.

„Једног инспектора на једног становника не можемо да имамо. А ваљда би ми то треба да имамо да би пазили да свако носи маску на затвореном, па и тржним центрима. Или да апелујемо на разум власника или управљача тржних центара”, рекла је она и додала да борбу против ковида мора да води свако од грађана.

На питање да ли Влада Србије није могла да спречи јучерашње сцене истакла је да није могуће да нешто влада Србије не може да спречи јер смо правна држава.

Оценила је да је невероватана количина лицемерја дела јавности и медија који су најоштрије критиковали мере забране кретања у марту и априлу када су тврдили да су сувише рестриктивне а сада критикују да мере нису довољно рестриктивне и да су закаснелем преноси Танјуг.

Football news:

Jovic scored twice in the 1st game for Eintracht after returning. The same number of goals in two seasons at Real Madrid
Liverpool have scored 34 points in 18 Premier League games. Under Klopp, it was worse only once - in the 2015/16 season (27)
Schalke lost to Eintracht and returned to last place in the Bundesliga
Messi will start for the Super Cup final with Athletic
Lautaro on Lukaku before Juve: Ronaldo will play an important role in the match, but we also have our killer
Jovic scored a double in the 1st game for Eintracht after returning. Almost a year has passed since the last goal for Real Madrid
Klopp pro 0:0 with Manchester United: We didn't score, and that's the most important thing in football. This is not the result we wanted