Serbia

NEOBIČAN SLUČAJ KORONE U MAJDANPEKU, niko ne zna kako je do ovoga moglo da dođe! DETE (2.5) SE ZARAZILO, A BILO U KONTALTU SAMO SA RODITELJIMA KOJI SU - NEGATIVNI!

U gradu koji se do sada uspešno nosio s koronom, ima troje novoobolelih, a jedan slučaj je posebno neobičan.

 - Prema poslednjim koje smo dobili juče u kasnim večernjim satima, pojavila su se tri nova slučaja zaraženih od koronavirusa, od kojih je jedan psoebno neobičan. Reč je je dvoipogodišnjem detetu J.S. čiji su roditelji bili u samoizolaciji zbog rodbinskih veza sa jednom obolelom vaspitačicom. I na prvom i drugom kontrolnom tetiranju oba roditelja deteta su bila negativna, pa se opet pod znakom pitanja nalazi kako se dete inficiralo, budući da nije imalo nikakve kontakte osim sa roditeljima u kućnoj izolaciji. Iz tog razloga zbog tačne i preciznije slike stanja dete će danas biti ponovo testirano. Druga dva slučaja su pacijentkinje Opšte bolnce u Majdanpeku S.R. i O. M. koje su ležale na internom odlejnju. Jedna je već prebačena na plućno odeljenje Niškog kliničkog centra a tokom današnjeg dana očekuje se hospitalizacija u covid bolnicu u Nišu i druge zaražene žene - kaže direktor Doma zdravlja u Majdanpeku, dr Dragan Fudulović.

MAJDANPEK JOŠ NA MUKAMA ZBOG KORONE! Odložen početak rada vrtića, dve zaražene vaspitačice prebačene u Nišku Banju, KOMUNALNA PAZI DA SE U GRADU POŠTUJU SVE MERE!

Ono načemu se intezivno radi je pronalaženje svih kontakata obolelih pacijentkinja kao i obavezno teststiranje na koronavirus i stavljanje pod stogi zdvstveni nadzor svih sa kojima su bili u kontaktu .

Inače, kako kaže doktor Fudulović, Dom zdravlja u Majdanpeku trenutno raspolaže sa 600 testova na imunoglobuline. Radi se o orjentacionim testovima kojima će biti podvrgnuti pacijenati kod kojih postoji izvesna doza sumnje da je u pitanju infekcija virusom COVID 19, i koji su bez tipičnih simptoma. Nakon obijanju rezultata ovog testa znaće se prava slika stanja i u tom slučaju bi se rdili redovni konrolni testovi. Premao rečima Fudulovića, 200 testova je planirano za zdravstvene radnike u Majdanpeku a preostaih 400 za građane.

Football news:

Crouch, Ronaldo, Ramos and bale were included in the symbolic van der Vaart team
In Serie A, the rule of 5 substitutions per match was approved
Agent: in 2018, Lautaro could have moved to Roma for 8 million euros, but they refused
Shevchenko will extend his contract with the Ukrainian national team for 2.5 years
Flick about Havertz in Bayern: Few people will not want to see him in their team
Liverpool were evaluated by Werner above Sancho and Caverta. Klopp personally informed the player about the disruption of the transfer (the Athletic)
This is ridiculous. Sancho reacted to the haircut penalty and then deleted the tweet