Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Никола Никодијевић поново изабран за председника Скупштине града Београда

Досадашњи председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић поново је, на конститутивној седници новог сазива, изабран већином гласова присутних одборника на ту функцију.

За поновни избор Никодијевића се на тајном гласању изјаснило свих 57 одборника који су гласали. Нису гласала 53 одборника.

Резултате гласања је саопштио одборник Тома Фила који је председавао на данашњој конститутивној седници новог сазива градског парламента.

На седници су, претходно, верификовани мандати одборника Скупштине града Београда у новом сазиву.

Након тога, 56 одборника предложило је досадашњег председника градског парламента Николу Никодијевића за поновни избор на ту функцију.

Уочи гласања, Никодијевић, који је у претходна два сазива обављао функцију председника, поручио је да ће се нова градска власт борити за економски развој Београда и бољи животни стандард грађана.

"Борићемо се тако што ћемо економски да развијемо град и да омогућимо и запосленима у вртићима, школама, у социјалним службама и у јавним предузећима, у приватном сектру, да имају бољи животни стандард", рекао је Никодијевић на конститутивној седници градског парламента, уочи почетка гласања за председника парламента.

Представници одборничких група из коалиције "Уједињени за победу Београда" и "Морамо", као и Двери раније су најавили да неће учествовати у гласању за председника Скупштине града. 

Након конституисања Скупштине града, почео је да тече рок од 30 дана за избор градоначелника, који мора бити из редова одборника.

Скупштина града Београда има 110 одборничких места, а нови сазив чине СНС са 48 мандата, листа "Уједињени за победу Србије" са 26, коалиција "Морамо" са 13 мандата.

Осам мандата има СПС, седам одборника листа "Нада за Београд", а по четири мандата "Заветници" и коалиција око Двери.