Serbia

"NISMO MOGLI OD PLAMENA DA SPASIMO NAŠU NIKOLINU" Ispovest oca devojčice (11) koja je stradala u VELIKOM POŽARU u Jajcu

Jajce je danas obavijeno tugom nakon što je u noći između petka i subote, u Ulici Ive Andrića došlo do velikog požara u kojem je nastradala jedanaestogodišnja devojčica Nikolina.

Iako se još ne zna uzrok požara, pretpostavlja se da je požar izazvala sveća jer porodica Ćosić godinama živi bez električne energije u trošnoj kući, piše Jajce Online.

"Došlo je do požara u Ulici Ive Andrića u Opštini Jajce u kojem je smrtno stradalo dete. Na teren su odmah izašli službenici policije kao i vatrogasci. Požar je ubrzo ugašen, a trenutno se utvrđuje šta je tačno pokrenulo požar", rekli su iz MUP-a SBK.

Tragično nastradala Nikolina bila je Nedino dete iz prvog braka.

- Juče sam celi dan radio oko drva i umoran sam došao kući. Jako rano sam legao da spavam tako da se nisam budio do kobnog momenta kad sam osetio dim. Supruga i ja odmah smo ustali i krenuli prema njenoj sobi, ali nismo mogli da uđemo od plamena da spasimo našu Nikolinu. Supruga se odupirala i htela je kroz plamen da uđe, ali jedva sam je sprečio jer i ona bi sigurno nastradala – priča drhtavim glasom Suad.

Nedavno su dobili prinovu, Neda je na svet donela još jednu devojčicu. Osim toga imaju još jednu devojčicu starosti godinu i četiri meseca, prenosi Srpskainfo.

- Teško preživljavamo sve ovo, a najgore je to što se supruga porodila pre sedam dana. Ne sme nikakve lekove da pije jer hrani bebicu. Ovo je težak udarac za sve nas, a za nju pogotovo jer je psihički skroz pala - kazao je Ćosić.

Porodicu Ćosić danas je posetio opštinski načelnik, te direktoka JU Centar za socijalni rad Jajce koji su ih izmestili iz trošne barake u prinudni smeštaj te im uručili pomoć.

- Želim se zahvaliti načelniku Edinu Hozanu i direktorki Indiri Mehić-Čejvan, koji su nas danas posetili i smestili u prinudni smeštaj. Doneli su nam osnovne namirnice, a jutros je isto to učinio i Sinanudin Smajić iz MDD Merhameta Jajce - rekao je Ćosić, koji kaže da mu se dosta ljudi javilo i pružilo podršku.

Iz barake su izišli s par kesa samo, sve što su imali izgubili su u jednom trenu.

- Ostali smo bez ičega, sve nam je potrebno. Hrane imamo za nekoliko dana, a najviše nam nedostaje garderoba za nas, ali i za decu. Pored svega najveći problem su pelene za bebe, lekovi i ostale potrepštine - kazao je Suad Ćosić na kraju razgovora.

Football news:

Pirlo on Ronaldo's optimal position: Start from the left inside and move to the center. He can play alongside Morata or Dybala
Mikhail Butovsky is probably the best doctor in our sport. A serious conversation about rudeness to doctors, salaries and leaving CSKA and Spartak
Naumov about the defeats of Zenit, Loko and Krasnodar in the RPL after the Champions League: Lack of professionalism in the players and the ability of the coaches
Ronaldo violated the coronavirus Protocol. An investigation is underway. Italian sports Minister on the departure of the player from Turin
Sports Director of Khimki about 2:0 with Rostov: We proved that we are a team and can win on the road
Jaka defeated Arsenal and Leicester did not create anything except the goal. We will try to take points from Manchester United
Pirlo about 1:1 with Verona: Juve do not need a slap in the face to Wake up and play intensely