Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Нове представе за децу у пожаревачком позоришту

Последњих година оживела је дечја позоришна сцена пожаревачког Центра за културу. У прошлој сезони имали су две премијере. Нова сезона је већ почела луткарском представом.

Бајковити ликови и костими Тине Лепосавић и једноставна, а ефектна сценографија Борисава Стојиљковића у представи пожаревачког позоришта Миливоје Живановић, оживели су “Ружно паче”, “У цара Тројана козје уши” и “Свету се не може угодити” за нове генерације љубитеља позоришта.

У прошлој сезони постављене су две нове представе за децу, а "Како свету угодити" у режији Драгише Косаре, обновила је луткарску сцену и разбудила машту глумаца јер је играти за најмлађу публику посебан изазов.

"Па јесте другачије поготово када у публици има велики број деце и онда морате да их надјачате и да имате интеракцију са њима и да импровизујете. Свакако изискује припрему и концентрацију али лично мени некад је и веће задовољство играти за децу", наводи глумац Валентино Ољача.

"Надам се да смо успели да постигнемо циљ да кроз представу провучемо више бајки и више прича, да деци покажемо свет из различитих углова", каже глумица Јелена Трифуновић Илић.

Град Пожаревац одавно је препознат и међу професионалцима као позоришна мека ван великих центара, а само позориште Центра за културу основано је пре више од пет деценија.

"Сматрам да треба велику подршку пружити нашем позоришту, јер почев од аматера, ми долазимо до врхунских уметника који су професионалци, а наш град је и те како поносан на такве људе", каже Галина Перић, директорка Центра за културу Пожаревац.

До краја године очекује се и премијера представе "Пинокио".