Serbia

Нови пожари захватили виноградарске области Калифорније

САН ФРАНЦИСКО - Ватрогасци у америчкој савезној држави Калифорнија боре се са новим пожарима у областима у којима се налазе виногради, северно од Сан Франциска, док јаки ветрови распирују ватрену стихију.

Пожари су избили у Напа-Сонома области где се производи вино и у Шаста области на северу Калифорније, што је натерало многа домаћинства на евакуацију.

У виноградарској области пожари су захватили неколико винарија и домова у Санта Роси, јавља „Сан Франциско хроникл”, наводећи да су евакуисани корисници дома за старе.

Адвентистичка болница Света Хелена саопштила је да је обуставила пријем и све пацијенте евакуисала, преноси „Глас Америке”.

Пожари у виноградарским областима уништили су 44 квадратна километра земљишта, навео је Секретаријат за шумарство и противпожарну заштиту Калифорније.

Многа истраживања су последњих година доводила у везу пожаре у Америци са глобалним загревањем и сагоревањем угља, нафте и гаса, поготово што је клима у Калифорнији постала сувља услед промена, што биљке у тој области чини знатно подложнијим запаљивању, наводи „Глас Америке”, преноси Танјуг.

Током викенда, искључена је струја у областима у којима су јаки ветрови због могућности да се оштети инфраструктура и изазову нове пожари.

Ове године у Калифорнији је било више од 8.100 пожара који су уништили готово 15.000 квадратних километара земљишта, уништили више од 7.000 зграда и усмртили 26 људи, додаје „Глас Америке”.

Football news:

Hans-Dieter flick: I Hope Alaba will sign a contract with Bayern. Our club is one of the best in the world
Diego Maradona: Messi gave Barca everything, brought them to the top. He was not treated the way he deserved
Federico Chiesa: I hope to leave my mark in Juve. We will achieve great results
The Coach Of Benfica: I don't want us to look like the current Barcelona, it has nothing
Guardiola on returning to Barca: I'm happy at Manchester City. I hope to stay here
Fabinho will not play with West ham due to injury
Ronald Koeman: Maradona was the best in his time. Now the best Messi