Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Обилни пљускови изазвали поплаве у Њујорку, пореметиле рад метроа

ЊУЈОРК – Обилни пљускови после недељу дана углавном сталних падавина изазвали су данас изненадне поплаве у Њујорку, пореметиле рад метроа у најнасељенијем граду у САД и претвориле многе улице у мала језера. Упозорење о поплавама важило је у Њујорку до поднева по локалном времену, јер је на неким локацијама пало више од пет центиметара кише, а очекивало се још толико у року од неколико сати, саопштила је Национална метеоролошка служба, пренео је Ројтерс.

„Померите се сада на виша места. Делујте брзо да бисте заштитили свој живот”, наводи се у савету Националне метеоролошке службе објављеном на њеном сајту. Екстремне падавине подстакле су гувернерку Њујорка Кети Хочул да прогласи ванредно стање за Њујорк, Лонг Ајленд и Хадсон Валеј.

„Молим вас, предузмите кораке да останете безбедни и запамтите да никада не покушавате да путујете по поплављеним путевима”, истакла је она у поруци објављеној на платформи X (Твитер). На сликама и видео снимцима могу се видети улице и метро који су поплављени широм Њујорка, због чега је био паралисан јутарњи саобраћај, преноси Танјуг.