Serbia

Обнављају се саобраћајнице у Крагујевцу

Крагујевац је један од ретких градова који нема заобилазнице. Целокупан путнички, теретни и транзитни саобраћај пролази градским улицама. У току је реконструкција дела државног пута који са око 55 милиона динара финансира држава. Посао би требало да буде завршен до 1.августа, али су радови изазвали велике саобраћајне гужве.

Деоница државног пута Баточина-Краљево пролази кроз Крагујевац. То је један од најфреквентнијих градских булевара изграђен пре 40 година. Пут повезује многа насеља са градским језгром и ово је његова прва комплетна реконструкција. Скунут је површински слој асфалта, урађна је нивелација шахтова.

" Извршена је комплетна нивелација пута, надам да ће грађани да буду задовољни," каже Никола Милетић, директор ЈП  " Путеви Крагујевац ".

Возачи су задовољни квалитетом радова и новим асфалтом, али сматрају да је реконструкција булевара са четири траке направила велику гужву у саобраћају.

Путари кажу да се се због велике фреквентности саобраћајнице дуге 2,3 километра, радови обављају по фазама. До сада су завршене 4, од уласка у град из правца ауто-пута. Још једна, према Краљеву, биће готова за петнаестак дана.

Никола Милетић, директор ЈП "Путеви Крагујевац " на примедбе грађана узвраћа да је оваква свеобухватна  реконструкција неминовна. Сматра и да је  месец и по дана, колико ће трајати радови, сасвим прихватљив рок за булевар таквог ранга и обима саобраћаја.

За град са око 180.000 становника и око 45.000 регистрованих возила, решење је изградња нових саобраћајница. До наредног лета, у плану је 10 пројеката који треба да растерете саобраћај у граду. Уз реконструкцију постојећих, ,градиће се нове улице и северна обилазница.

Football news:

Spartak is going to withdraw from the RPL because of the refereeing – your reaction?
There are 2 cases of coronavirus in Atletico. The match with Leipzig – August 13
Renzo Ulivieri: Pirlo is one of the most profound thinkers of world football. He knows more than most coaches
Pirlo wants to sign Tonali at Juve. Alternative – Locatelli
Before the match with Real Madrid, sterling watched a video of the defeat by Tottenham in the 2018/19 Champions League
Andrea Pirlo: I am Flattered to have received such respect and trust from Juventus
Former Manchester United midfielder angel Gomez has moved to Lille. He will spend the season on loan in Boavista