Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Обрадовић: Циљеви увек исти, желимо да поновимо сезону на највишем нивоу

Желимо да дамо све од себе, да имамо у мислима наше предивне навијаче који нам дају енергију, који су прошле године носили тим да игра на највишем нивоу. То је једини циљ, у оба такмичења, прво АБА, а потом Евролиги, рекао је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић новинарима на „Медиа Даy"-у Евролиге.

„Имамо још пет дана до прве званичне утакмице. Пробаћемо да их искористимо, да пробамо да отклонимо све оне слабости које смо имали у припремном периоду, да инсистирамо на добрим стварима и да што спремнији дочекамо сезону, која је изазовна у сваком погледу. Са невероватним бројем утакмица”, истакао је Обрадовић. Он је додао да се тражи још једно појачање. „Не желимо да журимо, не желимо да доносимо одлуке на брзину. Расправљамо сви у стручном штабу, заједно са Зораном Савићем и трудимо се да то буде најбоља могућа опција за Партизан. Ако не буде таквих опција, онда нећемо никог потписати. Желимо да будемо сигурни да ако доведемо играча да ће то бити додатни квалитет, који већ постоји у овом тиму”. Он је додао са очекује изједначену Евролигу, као и прошле сезоне. „Сви су се појачали, променили ростере, осим актуелног шампиона, Реал Мадрида.

Довели су само једног играча, али јако битног, Факунда Кампаца. То је логично, с обзиром да су били прваци и да имају поверење у играче. То је ситуација коју би сваки тренер пожелео, да има исти тим што дуже на окупу” Трофејни тренер похвалио јр појачања. „Нови момци су били првог дана нови, сада су ту већ месец дана, тако да, раде, труде се. Атмосфера је добра. Покушавамо да помогнемо једни другима. То је најважније од свега. Припремни период за то служи. Да неке ствари испливају на површину и да се види шта би то требало да буде на вишем нивоу да бисмо били у могућности да се такмичимо са свим тимовима у АБА лиги и Евролиги”, поручио је Обрадовић и посебно истакао да је поносан на навијаче, бројне рекорде оборене прошле сезоне и да очекује да ће заједно и ове на најбољи начин презентовати Београд и Србију. Партизан први меч у АБА лиги игра протув Морнара из Бара, док на старту Евролиге гостује Макабију, преноси Танјуг.