Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Од депортације до вечне славе – да ли ће стадион у Аустралија добити име по Ђоковићу

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, на Аустралијан опену освојио је историјских десет трофеја, што је довело до тога да почне да се говори о томе да би стадион на првом Гренд слему у сезони могао да носи име по српском асу. Крег Тајли, директор турнира, каже да не би имао ништа против.

Аустралијан опен је био и остаће Гренд слем упамћен по Новаку Ђоковићу који је освојио десер рекордних трофеја и док је Рафаел Надал на Ролан Гаросу добио своју статуу још се чека какву ће почаст добити српски ас у далеком Мелбурну.

Крег Тајли, директор турнира, у подкасту „Рокенрол тенис” истакао је да све чешће добија питања поводом тога да ли ће стадион на Аустралијан опену добити име по Новаку.

„Ви сте друга особа која ме је то питала данас. Видите, именовање арене није моја одлука или Тениског савеза Аустралије јер ми... Много људи не схвата да Вимблдон, Ролан Гарос и УС Опен су у власништву терена на којима се играју турнири. Ми их изнајмљујемо, Влада Викторије је власник поседа и имамо срећу да они инвестирају у њих. Ипак, ми их не поседујемо”, рекао је Тајли.

Директор истиче да би и сам волео да српски ас добије признање за велика достигнућа на првом Гренд слему у сезони, преноси Спутњик.

„Влада ради велики посао на синхронизацији догађаја. Наш турнир је другачији од осталих ствари. Именовање арене била би комбинација која би морала да има и утицај владе. Ја бих свакако био неко ко подржава да се Новаку на неки начин ода признање за његова невероватна достигнућа овде у Аустралији”, истакао је Тајли.

Објаснио је Аустралијанац и због чега је проблем да се стадион преименује.

„Ми од септембра крећемо са припремом, у децембру се усељавамо, спремамо све за догађај и средином фебруара се исељавамо, и онда се током године ту одржавају концерти и остали догађаји. Нема тих тениских терена. Волели бисмо да их ми поседујемо јер мислимо да бисмо имали више креативности у организовању више тениских догађаја током године”, закључио је Тајли.