Serbia

OGLASIO SE NIKOLA GRUEVSKI: Neću se više baviti politikom, pravdu tražim pred sudom u Strazburu

Gruevski je za nemački list Frankfurter algemajne cajtung rekao da mu je još kada je bio poslanik u makedonskom Sobranju bilo nuđeno da glasa za Prespanski sporazum koji je Skoplje potpisao sa Atinom, u zamenu za oslobađanje od krivičnog gonjenja ili smanjenja kazne.

Prema njegovim rečima, te posrednike su slali direktno bivši makedonski premijer Zoran Zaev i bivša šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji i sada osuđena u aferi "Reket" Katica Janeva.

Gruevski je novinaru FAC Mihaelu Martensu rekao da je napustio Severnu Makedoniju zbog straha za sopstveni život, na šta nemački list piše da je taj strah logičan zato što su dva bivša ministra iz vlade Gruevskog, koji su trenutno u skopskom zatvoru, bila napadnuta od Albanaca u zatvorskom dvorištu.

"Dodatno odluke sudova u Švedskoj i Grčkoj da ne isporuče nekoliko makedonskih državljana traženih od strane sada već bivšeg Specijalnog tužilaštva za krivična dela povezana sa vladanjem Gruevskog pravdaju kritiku bivšeg premijera u vezi sa vladavinom prava u toj zemlji", navodi FAC.

"Svi slučaji protiv mene su isti: izmišljeni, bez ikakvih dokaza i politički motivisani", naveo je Gruevski.

Kurir.rs/Tanjug

Football news:

De Ligt had shoulder surgery and will miss 3 months
Modibo – infected with coronavirus Barcelona player. The disease passes without symptoms
Lichtsteiner finished his career. The former Juve and Arsenal defender is 36 years old
Matuidi left Juventus. The midfielder will move to Inter Miami Beckham
Goetze turned down Beckham's Inter. Mario wants to play in Europe
Tonali will move to Inter after the end of the Europa League
Gasperini worked at Juventus (only with youth) and Inter (sacked after 5 matches), but Atalanta became the grandee for him