Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Олуја погодила централни део Грчке, оштећени путеви, поплављене куће, нема струје

Обилна киша погодила је данас централни део Грчке и оштетила путеве, поплавила куће и изазвала нестанак електричне енрегије на острву Евија. Војска и општинске екипе очистили су путеве у близини поплавом погођених градова Лимни и Мантоуди на северу острва, где је Ватрогасна служба примила десетине позива за помоћ од поплављених домаћинстава, пренео је АП.

Власти су и даље у приправности у централној Грчкој и оближњим острвима где је огромна олуја изазвала велику штету раније овог месеца и усмртила 16 људи. Влада је саопштила да је првобитна процена штете премашила две милијарде евра, при чему се очекује да ће само поправка инфраструктуре коштати скоро 700 милиона евра.

„Поново ћу рећи оно што је очигледно: учесталост временских напада због климатске кризе је нешто што од нас захтева да интегришемо цивилну заштиту у нашем одговору”, рекао је грчки премијер Киријакос Мицотакис на данашњем састанку владе.

Он је истакао да је прилагођавање климатској кризи основни приоритет грчке политике. Очекује се да ће се време побољшати у петак, навела је агенција, преноси Танјуг.