Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

"Osmani i Kurti komuniciraju sa Srbima na severu samo preko specijalnih jedinica"

Priština -- Bivši kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je da su Vjosa Osmani i Aljbin Kurti izabrali da sa Srbima na severu razgovaraju samo "preko specijalnih jedinica".

b92.net

b92.net

To je prema njegovom mišljenju pogrešno. Treba uložiti napore da se komunicira sa institucijama i građanima na severu, dodao je Mustafa.

Bivši premijer Kosova je ocenio da ne postoji oblast koju institucija predsednika može direktno da kontroliše.

"I ne samo tamo, nego i u opštinama u unutrašnjosti gde ima Srba. Sa jezikom, diskursom i metodama koje koriste predsednik i premijer, ne vidim mogućnost da se to desi. Izabrali su pogrešan način komunikacije sa Srbima preko specijalnih jedinica", rekao je Mustafa.

Komentarišući posetu Osmani opštinama na Kosovu, Mustafa je rekao da su takve posete građanima, preduzećima, školama i vrtićima neophodne svima.

"Poslovi koji pripadaju lokalnoj vlasti uglavnom su vezani za vladu, sa budžetom, prostornim planiranjem, administracijom, bezbednošću. Ne postoji oblast koju institucija predsednika može direktno da reguliše. Ali sastanci na terenu, sa lokalnom samoupravom, sa građanima, preduzećima, školama, vrtićima, domovima zdravlja, organizacijama i sportskim objektima su neophodni svima zato što to služi za ispravljanje neefikasne politike", rekao je Mustafa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.