This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

"OTIŠLA JE ĆERKI DA KUPI JELKU, PA ZAR BAŠ TADA DA IZBIJE POŽAR" Porodica sumnja da je Svetlana (58) druga žena koja je nestala u požaru

Svetlana P. (58) iz Rojkovca je druga žena koja je, pretpostavlja se, nestala u požaru koji je juče izbio u kineskoj robnoj kući u Obrenovcu.

Svetlana je juče ujutru izašla iz kuće kada je krenula u laboratoriju da se testira na koronu.

- Odradila je test i sin je pozvao, rekla je da se čuju posle 11, a ona je otišla do kineske robne kuće da kupi ćerki jelku - kaže za "Blic" prijatelj Svetlanine prodice.

Kuća Svetlane P. Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija
Kuća Svetlane P.

Prema rečima Svetlanine komšinice, kako su znali gde je otišla, a nije dolazila kući, porodica sumnja da je ona ta druga žena koja je nestala u požaru.

- Radi u fabrici "Lepenka", i ona i i muž Miroslav, on je šef obezbeđenja. Imaju odraslu decu, ćerku Ivanu i sina, on živi u Austriji. Divna žena, divna porodica - kaže komšinica za "Blic" i dodaje da su svi u šoku:

Gašenje požara trajalo je do jutros Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija
Gašenje požara trajalo je do jutros

"Ne znam, ne mogu da verujem u šoku sam, da je tamo zadesi požar kad je ušla nešto da kupi, da... Ne znam. Mislim ona je nestala, nije se vratila kući, a bila je tamo u to vreme... Šta drugo da mislimo".

Podsetimo, stravičan požar izbio je juče pre podne u kineskom tržnom centru u Obrenovcu, a dve osobe vode se kao nestale. Vatra se širila i na okolne objekte, a na terenu je bilo 25 vatrogasnih vozila i 55 vatrogasaca.

Za sada zvanično još nije otkriven uzrok stravičnog požara u kome je izgoreo ceo objekat od oko 800 kvadratnih metara, ali se spominju pirotehnička sredstva i novogodišnji svetleći ukrasi.

Vatrena stihija konačno je danas ugašena i lokalizovana, ali pred vatragoscima i spasilačkim službama je nova, mučna misija, s obzirom na to da se dve žene vode kao nestale, a jedna od njih je, sumnja se i Svetlana (58).