Serbia

Otvoreni bazen "Čair" čeka "zeleno svetlo" za ovogodišnju sezonu

Zatvoreni bazen "Čair" u Nišu je spreman za kupače, kaže direktor Sportskog centra Dragan Perić, a pripreme za otvorene bazene su u finišu. Ako dobije dozvolu i preporuke Vlade Srbije, kako kaže Perić, Sportski centar bi 1. juna počeo kupališnu sezonu. Hala "Čair" i sale u Duvaništu i Durlanu su i dalje u statusu kovid bolnica.

Bazen Čair plivanje Čekaju "zeleno svetlo" da otvore; foto: Vanja Keser

Više od dva meseca čairski bazeni su zatvoreni, a ponovno otvaranje, nakon vanrednog stanja, moglo bi da bude prvog dana juna, kaže Dragan Perić, direktor Sportskog centra "Čair".

Pripremamo se za eventualan početak sezone, zatvoreni bazen je spreman, voda je tu, sve je spakovano i očišćeno. Trebalo bi da pustimo i grejanje, ali nemamo nikakve instrukcije, niti dozvolu za rad. Preporuke koje smo dobili su jako konfuzne i imamo probleme kako i prema kojim standardima da se prilagođavamo. Kako će neko moći da poštuje distancu i da li će moći da nosi masku dok pliva i drugo. Mnogo je komplikovano - kaže Perić.

Pripreme za kupališnu sezonu na otvorenim bazenima su u finišu.

Mi smo spremni, uveliko ga pripremamo punom snagom. Što se nas tiče, možemo da ga pokrenemo 1. juna. Opet naglašavam, pitanje je da li ćemo dobiti neki signal od Vlade. Čim smo dobili zvanični dopis da zatvorimo bazene kada je počelo vanredno stanje, tako ćemo postupiti i za otvaranje - dodaje Perić.

hala čair bolnica U hali "Čair" i dalje sve spremno za eventualne pacijente; foto: Ministarstvo odbrane

Hala "Čair", koja je do 23. aprila bila namenjna za smeštaj obolelih od korona virusa, i dalje je u "statusu kvo".

Dezinfikovana i sređena je više puta, ali je i dalje kovid bolnica. Tu su i dalje stvari i kreveti, pregrade, a do kada će biti tako, pitanje je jer evo i u Vranju se desila komplikacija. Bilo je govora da je trebalo da se hala isprazni, ali i dalje je tako. I sale "Duško Radović" i "Mika Antić" su dalje u istom stanju. Jedini objekat koji radi je Stonoteniski dom - dodaje Perić.

Niška hala je bila prva privremena bolnica u Srbiji koja je zatvorena.

Football news:

Jurgen Klopp: Titles don't make players better. I don't like questions about dynasty and dominance
Xavi's new contract with al-Sadd has an option to leave for Barcelona
Lewandowski on winning the German Cup final: We showed that Bayern is the best team
Pep Guardiola: we are Happy to play in the Champions League with Real Madrid, the king of this tournament
Xavi has extended his contract with al-Sadd until the end of the 2020/21 season
Asensio is in the starting line-up for Real Madrid for the first time in 420 days
Barcelona is demanding compensation from Nike. The company had previously withdrawn the form from stores due to poor quality