Serbia

OVA TRI LEKA SU PRIORITET U BORBI PROTIV KORONE! Slovenački lekari savetuju: VIŠESTRUKE STUDIJE SU POKAZALE EFIKASNOST!

Oni sa teškim simptomima dobijaju remdesivir, favipiravir i deksametazon, lekove za koje istraživanja pokazuju da mogu biti potencijalno efikasni, prenela je STA.

Remdesivir, antivirusno sredstvo, primenjuje se kod onih kojima je potrebna intenzivna nega ili imaju snažno povećanu potrebu za snabdevanjem kiseonikom, objasnila je Mateja Logar, infektolog u bolnici UKC Ljubljana.

Onima koji imaju nešto blaže simptome i u početnoj su fazi bolesti, ali sa drugim oboljenima daje se favipiravir, lek koji je do sada korišćen za lečenje gripa.

SEVERNA MAKEDONIJA PONOVO UVODI VANREDNO STANJE! Koronavirus nije jedini problem, EVO KOJI JE DRUGI RAZLOG!

Onima kojima je potreban kiseonik, ali ga primaju tokom vremenskog perioda kada favipiravir više nije održiva opcija, daje se deksametazon, kortikosteroid koji se decenijama koristi, uglavnom za lečenje raznih vrsta upala.

- To su lekovi za koje se pokazalo na osnovu višestrukih studija da mogu biti efikasni, a da imaju i relativno povoljan bezbednosni profil - dodala je Logar.

Slovenački lekari ne koriste hidroksihlorokin, lek za artritis koji se, takođe, može koristiti za sprečavanje malarije, niti koriste antibiotik azitromicin ili lekove za HIV, jer su se u više studija pokazali neefikasnim.

Football news:

The semed said goodbye to Barcelona: Thank you for the opportunity to realize the dream. Eternally grateful
Juve have leased Morata from Atletico for 10 million euros with the right to buy out for 45 million
Barcelona and Atletico have agreed a move for Suarez (Fabrizio Romano)
At the 1950 world Cup, Amateurs from the United States beat England. The coach of the Americans compared their players to sheep, and the author of the winning goal went missing
Dan Henderson made his debut for Manchester United at the age of 23. He made 141 appearances on loan
Shaka Hyslop: Many black players do not see the point in coaching courses, believing that they will not be called for an Interview
Barcelona have offered Norwich 5 million pounds for the loan of Aarons