Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

ПЕС: Ближи се крај анархији и неконтролисаној власти Дритана Абазовића

ПОДГОРИЦА – Покрет Европа сад саопштио је данас да су напади одлазећег премијера на мандатара и будућег председника владе последица, како се наводи, спознаје Дритана Абазовића да се „ближи крај његовој анархији и неконтролисаној власти”. „Након што је срушио тридесетоавгустовску већину и постао премијер захваљујући ДПС-у, Абазовић је државу гурнуо у институционалну провалију и рекордне буџетске расходе, који се мере стотинама милиона евра”, наводи се у саопштењу.

 Додаје се да је наслеђе Абазовићеве власти назадовање у европским интеграцијама, расуло у сектору безбедности, као и, како се наводи, злоупотреба државних ресурса у сврху креирања лажних афера.

„Бројне стране инвестиције, брзо чланство у ЕУ, Закон о пореклу имовине и остала обећања Абазовића пред формирање мањинске Владе, најбоље сведоче колико озбиљности поседује и колико реч вреди премијеру у техничком мандату”, поручују из Покрета Европа сад.

Истичу да ће Абазовић бити упамћен по томе што је „изневерио све кога је стигао на домаћој и међународној сцени”. „Међутим, технички мандат и влада са изгласаним неповерењем не могу трајати у недоглед, иако је Абазовић управо то умислио”, закључили су из ПЕС-а, преноси Танјуг.