Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Петковић: Имамо доказе да су Срби у Бањској мучки и хладнокрвно убијени

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је на ванредној конференцији за медије да Еулекс није учествова у истрази након сукоба у селу Бањска јер је косовска полиција желела да скрије одређене доказе и истину - да су Срби хладнокрвно и мучки убијени од стране косовске полиције.

Петар Петковић каже да је сазвао ванредну конференцију за медије како би упознао домаћу и међународну јавност о свему што се дешавало током сукоба у Бањској и саопштио зашто је косовска полиција одбила да Еулекс учествује у истражним операцијама након трагичних догађаја.

Петковић тврди да је Србија дошла до поузданих информација, доказа, фотографија и живих речи заштићених сведока о томе шта се дешавало у Бањској.

"Бојан Мијаиловић, отац двоје деце, супруг и син, хладнокрвно и мучки је убијен након што је био лакше рањен, пао на земљу и предао се", каже Петковић.

Истиче да је Мијаиловић тако беспомоћан "оверен у главу" од стране косовске полиције.

"Имамо све доказе, имамо заштићене сведоке, они су спремни да идентификују све Албанце убице који су учествовали у бруталном убијању Срба у месту Бањска", каже Петковић.

Наглашава да је зато кључан захтев Србије да се формира независна комисија и да међународни стручњаци заједно са српским патолозима прегледају доказе и изврше обдукцију тела убијених Срба.

Ускоро опширније...

Везани чланци