Hapšenje Foto: Profimedia

Poslušajte vest preko audio fajla

Bezbednosno interesantna osoba M. J. (32) iz Podgorice uhapšen je zbog sumnje da je podmetuo požar u blizini mosta Milenijum u Podgorici.

On se sumnjiči da je počinio krivično delo izazvanje opšte opasnosti.

"Podgorička policija je danas nedugo nakon događaja identifikovala i uhapsila lice koje je podmetnulo požar na lokaciji u blizini mosta Milenijum u Podgorici. Policija je danas nakon dobijene prijave o požaru na navedenoj lokaciji, preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti i prikupila podatke koji su ukazali na sumnju da je ovaj požar podmetnulo bezbednosno interesantno lice M. J. (32) iz Podgorice. Nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici ovo lice je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo krivično delo izazvanje opšte opasnosti", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Navodi se da službenici Uprave policije samostalno i u saradnji sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada u kontinuitetu preduzimaju aktivnosti na terenu u cilju sprečavanja podmetanja požara.

"Osim toga, policija će u svakom slučaju podmetanja požara odgovoriti efikasno i neodgovorne pojedince procesuirati", zaključeno je.

M. J. je i ranije hapšen zbog sumnje za šverc narkotika i paljenje vozila nekadašnjem šefu Odseka za borbu protiv droge, Dejanu Kneževiću.