Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

После вашара у Шапцу сви задовољни, напуњена градска каса, тражио се кревет више

Шапчани овог септембра бележе својеврсне рекорде - највећу посету, финансијску добит, али и дане без кише на чувеним светковинама, вашару и Чивијади.

На највећој пијаци, позорници и кафани на Балкану, Шабачком вашару, никада више људи - чак 300.000. Простор за тезге и шатре на вашаришту увећан је за два хектара, јер се пријавило рекордних 300 закупаца. У комуналном предузећу "Стари град" кажу да су ове године са вашара сви отишли задовољни. 

"Остварили смо профит од 19 милиона динара што је до сада рекордан износ и рекордан број посетилаца за овај вашар.Време је послужило и то је главни разлог толике посете људи и толиког прихода", каже Мирко Игњатовић, технички директор ЈКП "Стари град", Шабац.

Трговци кажу да су већ четвртог дана вашара покрили трошкове и да су преосталих пет дана радили за чисту зараду. Процена је да је само почења продато 20.000 килограма, а неколико великих шатри са наступима естрадних звезда зарадиле су по 80.000 евра.

Од вашара и Чивијаде није напуњена само градска каса већ и бројних предузетника у ланцу. Тих дана места за преноћиште није било јер је само у карневалу учествовало више од 3.000 људи.

"Имали смо посетиоце из Бразила, Турске, Француске, Холандије и бројних других земаља. Смештајни капацитети у граду Шапцу били су апсолутно попуњени. Да се тражио лежај више, говори и податак да је у периоду од 14. до 17. септембра у Шапцу остварено преко 2.500 ноћења", каже Мирјана Ђорђевић, ПР Градске управе Шапца.

Велико интересовање за ноћења у Шапцу било је накнадно због вашара, ове године највише Словенаца и Италијана. У недостатку хотела, Чивијаши су издавали станове на дан.

"Ми заиста не памтимо да је била оваква посета, људи су били из различитих делова света, код нас конкретно из Румуније, а што се тиче наших капацитета то је до неких 50 људи", каже Теодора Пантић, представник хотела "Морава".

Уз рекордне приходе после вашара, рекордна је и количина смећа коју радници шабачког комуналног предузећа још увек износе.

Везани чланци