Serbia

Пoзив за саслушање за четворицу чланова Двери

Joш тројица чланова покрета "Двери", поред председника Бошка Обрадовића, добила су позиве за саслушање у Првом основном јавном тужилаштву у Београду за 28. мај, у својству осумњичених.

Позиве су добили потпредседник Извршног одбора Двери Славиша Милетић, потпредседник градског одбора Двери у Пожаревцу Марко Ђурђевић и члан градског одбора Двери из Пожаревца Давор Ђурђевић, саопштио је покрет.

Двери су навеле да тужилаштво наставља да по хитном поступку саслушава опозиционе активисте, док "нема времена" за озбиљне случајеве.

"Очигледна кривична пријава по политичкој припадности је поднета и за исцепан сако Маријана Ристичевића, иако поменута тројица чланова Двери немају никакве везе са овим догађајем нити су учествовали у њему", наводи се у саопштењу.

Двери су оцениле да тужилаштво до сада показује изузетно селективан рад и гони само оне који не размишљају као актуелна власт.

Football news:

Barcelona for 4.5 million euros will buy 70% of the rights to 19-year-old forward Sao Paulo Maya
Martin Ødegaard: Sociedad wants to get into the Champions League is a dream. It's hard to fight Real Madrid and Barca, but we can fight the rest
Newcastle midfielder Longstaff is close to a move to Udinese. His salary will increase by more than 30 times
Milan defender Duarte was injured. This is the second injury at the club after resuming training
Lyon bought Toko-Ekambi from Villarreal for 11.5 million euros
Porto coach: Matches without fans are like salad without dressing. Without vinegar, oil and salt – not the same
Newcastle defender Yedlin: We do not demand that the lives of blacks are more important than the lives of whites. Just to be treated as equals