Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Poznati govornici na protestu u Nišu, šetnja od “Kalče” do Gradske kuće

Nakon kratke pauze, protest ”Srbija protiv nasilja” vraća se u petak u Niš, ali će prvi put govornici biti političari - Nenad Mitrović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Đorđe Stanković i Slaviša Dinić. Okupljanje je zakazano za 18 sati ispred Kalče, a završetak šetnje biće ispred Kabineta gradonačelnice.

Slaviša Dinić iz “Moramo - Zajedno” kaže da će pre samog protesta, oko 17 sati, ispred Kalče biti postavljeni štandovi i da će narodni poslanici razgovarati sa građanima i deliti promotivni materijal.

Posle protesta idemo u protestnu šetnju Ulicom Nikole Pašića pored Skupštine, do Sinđelićevog trga, Kralja Stefana Prvovenčanog do crkve Svetog Luke i onda Ulicom 7. juli do Gradske kuće, gde završavamo skup - navodi Dinić.

Moguće je da će biti i petoro govornika, kaže Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije i dodaje da će u Niš doći i drugi poslanici, odnosno predstavnici svih stranaka koje organizuju skup. Takođe, biće postavljena bina.

Protest, predizborna kampanja ili oba

transparent protest Stanković kaže da je protest manje-više i početak kampanje; ilustracija; foto: JV / Tamara RadovanovićStanković kaže da je to i dalje protest “Srbija protiv nasilja”, ali da on smatra da je to i miting, odnosno početak kampanje opozicionih stranaka.

Prelazimo u koncept gde će političari komunicirati sa građanima, sa ljudima koji dođu da čuju šta imamo da kažemo, ne zato što nas obožavaju, već zato što im je možda dosta ove vlasti i što žele da čuju alternativu, planove i ideje. Manje-više mi ulazimo u kampanju - ističe on.

Organizatori su klubovi “Pravac Evropa”, “Moramo - Zajedno”, “Zeleno-levi klub”, “Narodni pokret Srbije - Ekološki ustanak - Novo lice Srbije”, kao i Demokratska stranka.

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović kaže da njihovi članovi nastavljaju da učestvuju u protestima protiv vlasti, ali da su razumeli da će u petak u Nišu biti predizborna kampanja dela opozicije.

Mislim da je situacija u Srbiji vrlo kompleksna posle dešavanja na severu Kosova i Metohije i mislim da je najvažnije da u ovom trenutku budemo solidarni sa našim narodom na prostoru Kosova i Metohije - navodi Jovanović.

Dan nakon skupa u Nišu, on će biti održan u Beogradu, gde su u subotu za govornicom prvi put bili političari, a od narednog petka i u drugim gradovima u Srbiji.