Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Председник Вучић у емисији Око интервју о ситуацији на КиМ

Председник Александар Вучић говори на Првом програму РТС-а у емисији Око интервју о догађајима у Бањској, заштити Срба на Косову и Метохији, али и о томе када ће и који избори да буду одржани.

Шта се заиста десило у ноћи између суботе и недеље у Бањској, какве ће да буду последице, унутрашње и спољнополитичке, и оно најбитније, како заштитити Србе на Косову, шта Србија мора да уради да им гарантује сигурност – теме су емисије Око интервју о којима говори председник Александар Вучић.

Осим кључне теме Косова и Метохије, разговара се и о Отвореном Балкану, економској ситуацији у Србији, инфраструктурним пројектима, али и о изборима, односно када ће и који избори да бити одржани.

Након трагичних догађаја у недељу у Бањској, председник је у обраћању јавности истакао да је главни кривац за све што се дешава на Косову и Метохији  Аљбин Курти и да му је једина жеља да нас уведе у сукоб са НАТО-ом.

У разговору са  амбасадорима земаља Квинте – САД, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и са шефом делегације Европске уније, Вучић је затражио да Кфор преузме бригу о свим безбедносним питањима на северу КиМ уместо Куртијеве полиције.

Данас је Дан жалости у целој Србији, као и у Републици Српској, а у српским срединама на КиМ проглашена је тродневна жалост.

Везани чланци