Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Пријава због складиштења 33 тоне опасног отпада мимо закона

Припадници МУП-а у Кикинди и новоформиране Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштите животне средине поднеће кривичну пријаву против одговорног лица једног привредног друштва у том граду због основане сумње да је извршио кривична дела непредузимање мера заштите животне средине и уношење опасних материја у Србију и недозвољено прерађивање, одлагање и складиштење опасних материја.

Иначе, Јединица за сузбијање еколошког криминала основана је на иницијативу министра полиције Александра Вулина, а данашња акција изведена је у сарадњи са Покрајинском инспекцијом за заштиту животне средине и Основним јавним тужилаштвом у Кикинди, пренео је Танјуг.

У акцији је приликом контроле у кругу привредног друштва установљено да је око 33 тоне опасног отпада складиштено супротно Закону о управљању отпадом.

Против педесетседмогодишњег одговорног лица биће поднета кривична пријава надлежном тужилаштву, а инспекција за заштиту животне средине му је наложила да отпад у законском року преда на збрињавање овлашћеном оператеру.