Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Prikupljaju novac za aparat koji deci sa retkim bolestima olakšava disanje, jedan je za malu Nišlijku

Devojčica iz Niša je jedna od troje dece sa retkom bolešću za koje Fondacija NORBS+ prikuplja novac za kupovinu aparata za iskašljavanje koji će im olakšati disanje, a kažu da kampanja traje do 5. oktobra i da je potrebno da sakupe blizu 1,5 miliona dinara.

Iz Fondacije NORBS+ ističu da već pet godina pomažu pacijentima koji se suočavaju sa retkom bolešću, a kojih je oko 350.000 registrovanih u Srbiji, od toga čak 75% dece.

Uglavnom se bave prikupljanjem donacija za nabavku onih aparata koji nisu dostupni uz zdravstveno osiguranje, a ovog puta to je aparat za iskašljavanje.

Za tri takva pomagala, od kojih će jedan dobiti devojčica iz Niša, ističu, potrebno je 1.466.100 dinara.

Cilj kampanje "DAH ŽIVOTA: pomozite nam u nabavci aparata za iskašljavanje", a koja će trajati od 4. septembra do 5. oktobra 2023. godine, je nabavka tri aparata za iskašljavanje za tri male hrabriše, decu obolelu od retkih bolesti, kojima su ovi aparati preko neophodni i koji bez tih aparata ostaju bez pomoći oko egzistencijalne potrebe kao što je disanje, i moraju da žive sa svim ograničenjima izazvanim primarnom bolešću, rizikujući čak i da budu životno ugroženi - ističu iz Fondacije.

Oni koji su u mogućnosti da pomognu i doniraju više informacija mogu da pronađu ovde.