Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Pripreme za zidanje zgrade kod Mosta mladosti - jedna kuća srušena, od druge ostaje samo fasada

Radovi na izgradnji petospratnice, koju u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog u Nišu gradi firma Đokić gradnja, počeli su rušenjem kuće na broju 25. Stara kuća pored, kod Mosta mladosti, koju je investitor dobio na burnoj i za neke spornoj licitaciji gradske imovine, biće deo prizemlja zgrade, a direktor Miodrag Đokić ranije je rekao da će biti sačuvana njena fasada.

đokić gradnja 101 Građani negativno reagovali na vest da će se tu zidati zgrada; foto: JV / Ljubica JocićStambeno-poslovna zgrada biće na mestu gde su sada brojevi 25 i 27, odnosno parcele 448 i 450, a u građevinskoj dozvoli piše da će ona biti površine oko 3.170 kvadrata, sa podrumom, prizemljem, pet spratova, 29 stanova, tri poslovne jedinice i podzemnom garažom.

Inače, građevinska dozvola izdata je 24. avgusta, a radovi su prijavljeni 18. septembra. Na terenu su radnici, kamion i prašina, a kuće na broju 25 više nema.

đokić gradnja Budući izgled; foto: PrintscreenĐokić gradnja je žutu kuću kupila na licitaciji održanoj maja ove godine, iako je lokacijske uslove imala više od četiri meseca ranije.

Iz te firme su Južnim vestima ranije naveli da su najavu licitacije dobili još 2021, dve godine pre nego što su drugi potencijalni kupci znali za prodaju kuće. Sa druge strane, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski tvrdila je da Grad nije znao ko će biti kupac.