Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Путин затражио од владе да брже реагује по питању раста цена горива

Руске власти и нафтне компаније морају брже да реагују на ситуацију са ценама горива, рекао је председник Русије Владимир Путин на састанку са владом.

„Надамо се да ће предложене мере функционисати. Морамо ближе да сарађујемо са компанијама како би и оне схватиле своју одговорност”, нагласио је председник Русије, преносе РИА Новости. Он је напоменуо да са компанијама треба поступати пажљиво, али да актуелна дешавање захтевају бржи одговор.

„Цена у малопродаји расту. Мере су предузете, али цене расту...Потрошачу је потребан резултат”, изјавио је председник Русије. Путин је истакао да Влада Русије и компаније имају различите циљеве, пошто нафтне компаније желе да остваре максималан профит, па извозе своје производе. Цена бензина типа АИ-92, АИ-95 и дизел горива на Међународној робној берзи у Санкт Петербургу (СПИМЕX) данас је порасла за скоро два одсто други дан заредом после једнонедељног пада. Влада је 21. септембра увела забрану извоза бензина и дизел горива. У руском Министарству енергетике очекују да ће та мера зауставити сиви извоз и заситити домаће тржиште, као и да ће додатно оборити цене горива, преноси Танјуг.