Melisa Petro Foto: Melissa Perto / screenshot

Kada se saznalo da je Melisa Puerto nekada radila kao striptizeta i prostitutka, izgubila je posao nastavnice u osnovnoj školi. Nedeljama nakon toga bila je glavna vest u američkim medijima, a javnost ju je osuđivala.

U očima iste javnosti, seksualne radnice nisu "materijal za brak". Međutim, Melisa tvrdi da ju je njena prošlost upravo pripremila da bude bolja supruga i majka.

Četiri godine nakon što je ostala bez nastavničkog posla upoznala je svog muža. Godinu dana kasnije rodila je sina, a trenutno je trudna sa drugim detetom. Posao striptizete i prostitutke platio je njeno obrazovanje, ali joj je, kako kaže, pružio i važnu lekciju.

- Majčinstvo i seksualni rad su dva najteža posla kojima žena može da se bavi. Način na koji su majke i seksualne ranice primorane da ćute o svojim problemima znatno otežava te poslove - rekla je.

Kao seksualna radnica bila je plaćena da obavlja emocionalan posao koji se inače od žena očekuje da rade besplatno - muškarci su joj često plaćali da ćutke sedi i sluša o njihovim životnim problemima. Zbog toga je, kada je kasnije upoznala svog supruga, već bila umorna od toga da potrebe muškarca stavlja ispred svojih.

- Želela sam nekoga ko je spreman da podjednako uloži u vezu koliko i ja. To sam našla u svom suprugu. To što sam u startu znala šta želim od braka mnogo je olakšalo naš odnos. Sa njim sam prvi put osetila društvenu prihvaćenost, ali mi je majčinstvo pokazalo da sam bila u zabludi - kazala je Melisa.

Pre nego što je rodila sina zamišljala je majčinstvo kao lako i prirodno, ali ju dočekala svakodnevica puna obaveza, problema i nespavanja. Rad u seksualnoj industiji ju je, kako tvrdi, naučio da se sa svim izazovima nosi sa osmehom.

- Naučila sam da budem energična. Mogla sam istovremeno da perem veš, hranim bebu i usisavam, sve to ne skidajući osmeh na koji je moje dete računalo. Ja sam dobra majka, ne uprkos mom prethodnom zanimanju, već i zbog njega - zaključila je ona.