Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Радови у Булевару деспота Стефана до 20. октобра

Радови на реконструкцији Булевара деспота Стефана, на потезу од Цетињске до улице Џорџа Вашингтона, трајаће до 20. октобра, изјавио је Мирослав Чучковић, градски менаџер.

– Као што смо и обећали, ући ћемо у тоталну реконструкцију свих улица у Београду. Једна од најпрометнијих јесте управо Булевар деспота Стефана. Кренули смо горе, од Народног позоришта и радили смо етапу, по етапу како бисмо што мање оптерећивали саобраћај – рекао је Чучковић за Танјуг.

Према његовим речима, ископ од Цетињске до улице Џорџа Вашингтона је пре свега замена носеће конструкције и представља нешто што није деценијама рађено и могућност да ова саобраћајница буде постојана у деценијама које су пред нама, посебно ако имамо у виду да овде велики број линија јавног градског превоза пролази и да баш ово парче било у јако лошем стању.

– На овом потезу ћемо изменити све инсталације. Ово је такође једна од здружених акција које имамо са свим предузећима – ту су и ЕДБ и Београдске електране, Водовод и канализација. Када будемо завршили овај посао за наредне три недеље, до 20. октобра – рекао је Чучковић.

Он је истакао да, пошто напојна кртица, односно машина за бушење метроа, почиње из правца Панчевачког моста, њен напон и снага морају бити на вишем нивоу него што је данас.

– И то је место које је захтевало провачење каблова кроз саму улицу Деспота Стефана. Након завршетка овог сегмента ми ћемо приступи на пролеће почетку радова на изградњи тунела који ће директно овај део града повезати са Економским факултетом, и даље, новим Савским мостом ка Земуну и Новом Београду. То је директно тамо после спајања улице деспота Стефана и Чарлија Чаплина. Ту ће урањати тунел и излазити код Економског факултета – рекао је Чучковић.