Sanda Rašković Ivić Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Poslušajte vest preko audio fajla

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić reagovala je danas na izjavu bivšeg potpredsednika Nikole Jovanovića da je Vuk Jeremić polu Bošnjak.

- Zgranuta sam izjavom bivšeg potpredsednika Narodne stranke Nikole Jovanovića, u kojoj on "prebrojava krvna zrnca " Vuku Jeremiću. Isti Jovanović je s Vukom Jeremićem blisko sarađivao 10 godina, pratio ga u Njujorku, bio u Jeremićevom institutu CIRSD na lepoj plati, dolazio mu na krsnu slavu Sv. Nikolu i sedeo porodično u njegovoj kući i kući njegove majke na čije se pretke okomio. Ovakve Jovanovićeve izjave ne priliče političaru koji želi da bude evropski, moderan i demokratski, već liče na radikalski način mišljenja i ophođenja.

Nikola Jovanović Foto: Z. Ilić / RAS Srbija
Nikola Jovanović

Ne verujem da će posle ovog gospodin Đilas kome se Nikola Jovanović svesrdno preporučuje napraviti takvu grešku da u svoje redove primi i izdigne čoveka koji je u duši "šešeljoid", a karakterno takav da čoveka s kojim je celu deceniju delio "hleb i so" ovako vulgarno naruži. Heraklit je još u antici rekao da je karakter čovekova sudbina, a čini se da je Jovanovićeva sudbina izlazak iz demokratske politike Srbije - kaže Rašković Ivić za “Blic”.