Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Raspisan poziv za novih 25 komunalnih milicionera u Nišu

Zainteresovani za stručno osposobljavanje za posao komunalnog milicionera u Nišu mogu u naredne dve nedelje da se prijave, a kako piše u javnom pozivu, izabraće 25 najboljih koji će proći obuku o trošku Grada, dobiti sertifikat i moći da se zaposle u ovoj službi.

Česte su pritužbe građana na rad Komunalne milicije u Nišu, a najčešće na to što kao da ne postoje, jer ne rade svoj posao, ali i opravdanja nadležnih da ih je malo za sve probleme kojima treba da se bave.

Ova služba bi uskoro mogla da dobije pojačanje jer je Uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove raspisala javni poziv za izbor kandidata sa kojima će da zaključi ugovor o stručnom osposobljavanju.

Izabraće ukupno 25 kandidata, a opšti uslovi za sve su da su punoletni, da imaju propisano obrazovanje u skladu sa zvanjem, da nisu osuđivani na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje 6 meseci i da nisu dobijali otkaz u državnim službama zbog teže povrede dužnosti.

Posebni se odnose na psihofizičku spososbnost, potrebno je i da nemaju bezbedonosne smetnje za taj posao i da su nezaposleni.

Izabraće 21 kandidata u zvanje mlađi referent, jednog referenta i 3 viša referenta, za šta su propisani dodatni uslovi.

Sa kandidatima, koji budu izabrani, zaključuje se ugovor o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova komunalnog milicionara i isti se upućuju na obuku o trošku Grada Niša. Nakon uspešno završene obuke, kandidati polažu ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionara, nakon čega dobijaju sertifikat. Kandidat koji uspešno završi obuku ima pravo da učestvuje na javnom konkursu za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta komunalnog milicionara u odgovarajućem zvanju - piše u pozivu.

Poziv je objavljen na gradskom sajtu i u tabloidu Srpski telegraf, rok za kandidate da se prijave je 15 dana, a detalje možete pročitati u dokumentu ispod.