Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Рација у Немачкој, забрањено деловање екстремних десничара

Немачке власти извршиле су данас рације на више десетина локација широм земље након што је министарка унутрашњих послова министарка Ненси Фезер забранила деловање десничарске екстремистичке групе оптужене за ширење нацистичке идеологије.

Рано јутрос је претресено седиште групе „Артгемајншафт", као и 26 кућа које припадају 39-орици чланова ове организације у 12 савезних држава, саопштило је министарство унутрашњих послова, преноси Ројтерс.

„Ово је још један тежак ударац десничарском екстремизму и идеолошким пироманима који и данас настављају да шире нацистичку идеологију. Ова десничарска екстремистичка група покушала је да регрутује нове непријатеље Устава својом одвратном индоктринацијом деце и младих", изјавила је Фезерова.

Немачке власти су овог месеца забраниле још једну неонацистичку групу, „Хамерскинс Дојчланд", са коренима у Сједињеним Америчким Државама.

Након истраге у сарадњи са америчким званичницима која је трајала више од годину дана, Немачка полиција је упала у домове 28 чланова те групе.