Serbia

RENOVIRANA SALA SRBIJA U PALATI SRBIJA: Sledi renoviranje drugih sala

Sala "Srbija" u Palati Srbija renovirana je na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i uz finansijsku podršku Udruženja osiguravača Srbije, nakon više od pola veka postojanja, saopštilo je danas Ministarstvo.

Kako je i ranije najavljeno, pored renoviranja poda u sali "Srbija", koje predstavlja prvu fazu rekonstrukcije, ministar Zoran Đorđević je rekao da će Ministarstvo finansirati i renoviranje ostalih sala u ovoj zgradi koje će zadržati svoj prvobitni izgled.

Đorđević je danas zajedno sa generalnim sekretarom Udruženja osiguravača Srbije Duškom Jovanovićem obišao renoviranu salu "Srbija".

Kako je saopštilo Ministarstvo, Đorđević je zgrada Palate Srbija je od velike važnosti za sve građane Srbije, jer su se u njoj dešavali veliki i značajni istorijski događaji.

"Zgrada Palate Srbija ima izuzetan značaj za našu zemlju i zato je veoma bitno da je čuvamo i održavamo, jer tako ćemo uvek imati čime da se ponosimo. Sada kreće druga faza rekonstrukcije, koja podrazumeva renoviranje ostalih sala koje se nalaze u Palati Srbija", rekao je Đorđević.

Zadovoljan je, kaže, izgedom renovirane sale "Srbija", i navodi da ono što je najbitnije jeste da će svaka prostorija i nakon renoviranja zadržati svoj prvobitni izgled.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović rekao je da mu je čast što su imali priliku da učestvuju u ovako bitnom projektu i da daju svoj doprinos za nešto što je građanima Srbije od velike važnosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

NE PROPUSTITE

Football news:

Acts Kolisevski: Pirlo's perfect, because that gives us confidence. He is not afraid to produce young players
Laudrup on Hazard's injuries: it's sad to see months go by for such an outstanding player
The journalist apologized for statements to Fati: I wanted to extol the beauty of his movements
Khabib on meeting with Ronaldo: I was wondering how he keeps this fire going for 17 years. Motivation, discipline, as I understand it
Asensio on Real Madrid: One of the best squads in the world. Atletico and Sevilla can become our competitors in La Liga
Manchester United issued a warning to Greenwood due to his discipline problems. He was not in the squad for two games in a row
Raheem sterling: we Need to fight insults on the Internet. Do people want to change something?