Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Руски авион слетео у Пјонгјанг

ПЈОНГЈАНГ – Руски војни авион слетео је у Пјонгјанг, према платформи за праћење лета авиона ''Флајт Радар 24'', а према ознаци авиона, Иљушин ИЛ-62М, реч је о истом авиону који је Русија послала Северној Кореји у августу, само неколико дана након што је министар одбране Сергеј Шојгу допутовао у Пјонгјанг. Подаци ''ФлајтРадар24'' такође показују да се авион вратио у Русију данас након што је био на тлу у Северној Кореји око два дана.

 Како преноси Блумберг, тишина и одсуство коментара званичника везаних за слетање овог авиона указују на то да су у авиону били војни званичници ради разговора о оружју или трансферу технологије.

„Изгледа да је Русија поново открила стратешку вредност Северне Кореје у позадини подршке Северне Кореје у рату и формирању трилатералног савеза САД-Јужна Кореја-Јапан”, оценио је шеф одсека за руске студије на Универзитету Ханкук, Јех Сунг Хун. Он је додао да очекује да сарадња Северне Кореје и Русије брзо напредује, пошто су интереси обе земље усклађени. Током недавне посете Русији, севернокорејски председник Ким Џонг Ун је обишао војне објекте, укључујући фабрике које производе борбене авионе, преноси Танјуг.